Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Varázslók

2020. május 19. - BBerni86

r5_34.jpg5: Romero: Karolina és a krakkói babakészítő: talán túlzás a varázsló megnevezés, de a hétköznapokban olyan ember, aki mégiscsak varázsolt. Történetesen készített egy babát, ami életre kelt. A kettősük a II. VH idején igyekszik minél több zsidón segíteni, és egy ponton bizony a mágia is szerepet fog kapni – a babán túl is, aki egy mesevilág után szembesül a mi világunk háborújával.r4_42.jpg

4: Taylor: A különös álmodozó 1-2: egy mitikus város, Könny mindig is izgatta Lazlo képzeletét. Nála többet senki nem tud róla, és a város megmentőre szorul. A sors furcsa szeszélye folytán Lazlo is az expedícióval tarthat. Ott aztán döbbenetes felfedezések várják: a fellegvárban élő, különös erőkkel megáldott r3_51.jpgistenivadékokon túl a saját múltja is, és egy felfedezésre váró mágikus képesség örökségként.

3: Tchaikovsky: Pókfény: a világ megmentésre szorul, és egy papnő össze is szed egy csapatot, hogy a lehetetlent megkísértve legyőzzék a kimondhatatlan gonoszt. A csapat tagja kora egyik legnagyobb mágusa, ám Penthos nem éppen megnyerő személyiség. Kissé szociopata, és a mágiában is egyéni utakat követ. Ki másnak jutna eszébe szinte emberré tenni egy gyilkos pókot, hogy legyen a vezetőjük? Ők megpróbálják.

2: Grossman: A varázslók – trilógia: egy világ, melyben létezik a mágia, de r2_50.jpgcsak a legokosabbak és megszállottak képesek elsajátítani. Quentin magas intelligenciájú, különc srác, már szinte zseni. A legtitkosabb álma teljesül, amikor kiderül, a mágia valódi és ő elmehet egy egyetemre tanulni. A képzés nehézségei mellett a szerelem, önismeret, és egy más világ megmentése is rá vár.

1: Butcher: Harry Dresden – sorozat: Harry Dresden az egyetlen olyan mágus, aki a telefonkönyvbe is beíratta a szakmáját, és igyekszik ebből megélni. Ha pedig a város a világvége szélére sodródik, Harry ott terem, hogy mentse a menthetőt. Így sikeresen nyakig van a vámpírok és mágusok viszályában, hajszolja az ellopott torinói leplet, vérfarkas fiataloknak segít be a városvédelembe, és még a tündér keresztanyját is igyekszik lerázni. Sajátos humora nélkül talán már észnél sem lenne…r1_48.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3015707008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása