Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Lyon: Evelyn

2021. március 09. - BBerni86

Másokat kínzó, kísérletező, különös iskolában tanuló.

Evelyn különös fiatal nő, aki felvételt nyer egy különös iskolába. A fekete tanok mesterévé válhat, ha sikerül elsajátítania az órán tanultakat. Tanulnak gyilkolni, holttesteket eltüntetni és annak a művészetét, hogyan verjék át az embereket. Ez nagyon nehezen megy a nőnek: gyűlöli az embereket, és ezt érezni is a viselkedésén, a modorán. Csak egy diáktársa akad, aki ennek ellenére is felfigyel rá, szeretné és támogatná. A vizsgák azonbanevelyn.jpg gyilkosak, és Evelyn nem akar megbukni. Később: egy előkelő házban nevelőnőt keresnek. Evelyn jelentkezik és tesz róla, hogy ő kapja az állást. A tanítványát megfélemlíti, és lassan átneveli a saját sötét tanaira. Miközben készíti elő a család végeztét, a családapa tudományos munkája is leköti. Milyen típusú emberek léteznek és ez hogyan segít a halhatatlanság elérésében? Neki nem gond, hogy halálos áldozatokat szedjen a válaszokért.

Ez egy olyan könyv, amivel nem büszkélkedem el, miket olvastam benne. Annyira beteg, morbid és fertő az egész, hogy nem is tartom első sorban a Lyon könyveim otthon a polcon, mert még valaki beletalálna nézni. Ez a kis bűnös szórakozásom, amin nem győzök szörnyülködni magamban: ki lehet ilyet találni? Ki. Ebben a világban ez már talán a 3. kötet és még mindig rá tudott tenni a szerző egy lapáttal.
Horror – ponyva, na, sikerül besorolnom is.

A történet nem sorozatként kapcsolódik Kevin történeteihez. Evelyn, aki abban fontos szereplő, itt fiatal. Ez a kezdetek könyve: hogy lett a nő az a sötét, manipulatív boszorka, és hogyan indult Antro Systeme tudomány és gyilkossághullám. Akinek nem mondanak ezek semmit, nem baj! Mivel ez a kezdeteket meséli el, pont hogy bevezetve lesz ebbe a világba. Aki pedig már ismeri Kevin horrornaplóit, sötéten szórakoztató kiegészítő kötetet kap. Az iskola, ahol gonoszságra nevelnek – az Orgyilkos osztály óvoda ehhez képest. Majd látjuk Evelynt munka közben is, és mivel pont egy antropológus mellett ténykedik, beleárthatja magát az emberfajták történetébe…

Felváltva haladunk a két szálon, és kifejezetten élveztem, ahogy összeérnek a szálak. Ebben a kötetben is, de a Kevin naplókkal is. Itt van az alapozása annak a világnak.

Fordulatos, sötét, mozgalmas regény, amiben mindig történik valami borzalom. Horror – ponyva, már írtam. De itt olyan szinten, hogy már sokkolt is. Kevin legalább ártatlan és naiv volt, de Evelyn nem az. Itt nem egyszer borzadtam azon, mit meg nem tesz ez a nő. Gonosz szereplőt kerestek? Evelyn kell nektek! Szívtelen, ármányos.
Kívülállóként kifejezetten borzadályos, ahogy mi olvasóként jobban átlátjuk, kit és hogyan manipulál, de az emberek szépen sorra beleragadnak a hálójába, és ez a pók minden lelkiismeret-furdalás vagy habozás nélkül habzsolja fel őket.

Kevés leírás, sok párbeszéd, gyorsan pörgetett események jópofa szerkesztésben. Kevin egyetlen narráló része nem hiányzott nekem, de különben beleragadtam a sötét sztoriba és borzadva, borzongva végigolvastam. Ez nem igényes irodalom, nem is baj, nem az a célja. Tanulságokat se vonok le belőle.
Ugyanakkor pont az erőssége, ami miatt visszakozom is tőle. Evelyn annyira negatív karakter, hogy az már komolyan borzasztó. Nincsenek itt jó emberek, ha valaki talán egy kicsivel jobb lenne, Evelyn megrontja vagy megöli. Mondjuk úgy, egy fokkal sötétebb a sztori, mint ami a lelkemnek jól esik.

 

Lyon: Evelyn - Mint horror: 75% nem véres, de pszichésen terhelt, és rengeteg sötét szereplőt, tettet bemutat.

Szubjektíven: 70% a maga módján szórakoztat, tetszett az összeérő cselekmény, de gonosz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5116454466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása