Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. szeptember 29. - BBerni86

Emberek vagyunk. Szenvedünk. Senki, ismétlem, senki nem ússza meg fájdalom nélkül. (Fortunati: Semmi súlya)

 

Nem érdekelt, kinek a DNS-e keveredett kiével. Amikor elszabadul a pokol, azok az emberek, akik szemrebbenés nélkül támogatnak, ők a családod. (Butcher: Főbenjáró)

 

A szerelem feltűnhet más és más formában, de sohasem tűnik el. A szerelem képessé tesz, hogy ott folytasd, ahol legutóbb abbamaradt. A távollét kölcsönveszi az időt, a szerelem birtokolja. (Levithan: Majd egy nap)

 

A szerencse olyan, mint a jó feleség. Ha veled él, észre sem veszed gondoskodását, keze munkáját, kedves szépségét, de ha elhagy, riadtan döbbensz magányos nyomorúságodra. (Örkény: Babik)

 

Kicsikém, a világ folyton változik. Te is tehetsz érte, hogy jobb hely legyen. (Hirvonen: Elfogy az idő)

 

Mi tart össze embereket? A vörös folyadék az ereikben, vagy a tűz a szívükben? (Ross: A királynő koronázása)

 

Aki üvegházban ül, ne dobálózzon kövekkel (Falk: Grízgaluska affér)

 

Az az üzenete, hogy igen, néha bizony iszonyatosan szar kártyákkal kell játszanunk, de a leosztás ellenére van választásunk, dönthetünk róla, merre induljunk. Még mindig van egy kis hatalmunk a dolgok felett. (Fortunati: Semmi súlya)

 

Amikor elfogy az idő, csak a teher marad, amit már senki sem bír el. (Hirvonen: Elfogy az idő)

 

A karácsony állandó. Semmi sem állhat az útjába. Nem számít, mi történt az év során, nem számít, mi változott, a karácsony valamiféle lezárás, mint a pont egy hosszú, tekervényes mondat végén. (Duncan: A másik én)

 

Ismeretes, hogy Einstein, a híres fizikus naponta több száz szerelmes levelet kapott, ami arra mutat, hogy még a matematikának is lehet némi varázsa. (Örkény: Babik)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6516682566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása