Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. október 13. - BBerni86

Megtanultam (amit egyébként, azt hiszem eddig is tudtam), hogy az ember sose mehet vissza, és nem is szabad soha megpróbálni, és hogy az élet lényege az, hogy tovább halad előre. Az életben csak egyirányú közlekedés van, nem igaz? (Christie: A Bertram Szálló)

 

Mikor megfelelő az időpont arra, hogy odaadd a szívedet valakinek? Mindig lesznek akadályok. Csak el kell döntened, melyiket éri meg leküzdeni. (Armentrout: Utolsó lélegzetig)

 

Nagy vagy kicsi, minden forradalmon átok ül. Neve is van… az emberek. Mindegy, micsoda hatalmas eszme mögé állnak, az emberek mindig kicsik. Olcsók. Rémültek. Minden forradalom az embereken bukik meg. (Ellis: Transmetropolitan)

 

Az a menő, ha te használod a számítógépet;
ne hagyd, hogy a számítógép használjon téged…
Háború van.
A csatatér az elme.
A tét pedig a lelked. (Cline: Ready Player Two)

 

"Tán minden darabhoz vérfoltok ragadtak.
S én ilyen kincsekkel legyek boldog, gazdag?"
"Nem baj az, lemossuk! Pénznek nincsen szaga.
(Apukámnak is ez a kedvenc mondása.)" (Szabó: A János vitéz-kód)

 

– Lettem volna én buldogtermészetű oknyomozó, de hamar letörték a szarvamat – magyaráztam a bizonyítványom.
Megfenyegetett tejszínű mártástól maszatos ujjával:
– Én nem úgy hallottam, fiacskám. Egyesek szerint maga kifejezetten lusta. Nem is értem, hogy aki a carpe diem szerint él, nem tart attól, hogy délelőtt tizenegy óráig lemarad valamiről? (Tóth: Balatoni futár)

 

Hollywood nem volt nekem való, és hogy őszinte legyek, Amerika sem, de megerősített abban a hitemben, hogy ha az ember nem tart lépést a fejlődéssel, azt kockáztatja, hogy tönkremegy. (Gortner: Mademoiselle Chanel elmeséli az életét)

 

Egyetlen perccel később megtudom, hogy minden egyes jelentkező leadta azt az egyetlen lövést a kirakatra. Ezt nevezem szolidaritásnak. Hát igen. Niederkaltenkirchen – megőrzünk és megvédünk. Világos. (Falk: Szilváspite-összeesküvés)

 

Idővel úgyis rájönnek majd, hogy Dior nevetséges kreációi csak arra jók, hogy a hollywoodi hercegnők keringőzzenek bennük, az átlag nők nem tudják őket viselni. És nem is kell nekik. A divat nem hóbort. (Gortner: Mademoiselle Chanel elmeséli az életét)

 

A hercegek és hercegnők saját rangjuk rabszolgái csupán, akik soha nem hallgathatnak a szívükre. (Morató: Elátkozott királynők)

 

Tényleg itt vagy? Vagy én vagyok az első démon, akinek sikerült összehoznia egy alkoholmérgezést? (Armentrout: Utolsó lélegzetig)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8516686678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása