Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2021. október 24. - BBerni86

r1_166.jpgEaston: 44 fejezet 4 férfiról

BB nagyjából eléri a naplókkal, amit akart. A férje megnyílik és szexuálisan is aktívabb lesz, fel lett dobva a házasságuk. Azt meg jótékony homály feddheti, hogy melyik korábbi kapcsolatát hogyan javította fel a hatás kedvéért. Csontarcútól végig rettegett is, volt benne valami félelmetes. Ő később sem lelt nyugalomra: a seregből kitüntetéssel szerelték le, majd egy motoros banda tagja lett. Még 30 sem volt, amikor szét akart választani két verekedőt és lelőtték. A második egy idióta volt, akit még maga előtt is szégyellt, de amíg kicsit is tartott Csontarcútól, mellette maradt. A harmadik, a rocksztár. Aki képtelen volt felnőni – kereshetett vagyonokat, ha aztán mindent el is szórt. Nem lehetett vele tervezni, nem ismerte a hagyományos értelemben a hűség fogalmát sem – a szex isteni volt, de mint ember, nem ő kellett neki.

Süskind: A parfüm

Grenouille a hegyi magányában fedezi fel, hogy nincs saját szaga. Ez teljesen kikészíti: hogyan ismerhetné megr3_135.jpg magát, ha nincsen semmilyen illata? Lemegy a hegyről, és magának is készít pár illatot, amellyel el tud vegyülni az emberek között. Van, amelytől szinte észre sem veszik, más illatra kedvesek lesznek vele.

Megfigyeli, hogy egyeseknek annyira vonzó az illata, hogy mindenki rajong értük. Ilyet akar magának is, és vidéken van is egy kamaszlány, aki hamarosan ilyenné érik. Addig elhelyezkedik egy özvegynél, és több illatot gyűjt. Olyan lányokat fújt meg és veszi el az illatukat a környéken, akik szintén rendelkeztek ezzel a plusszal.

A kiszemelt lány apja érzékeli a veszélyt, és próbálja elmenekíteni innen a lányát. Akár rosszabb feltételekkel is férjhez adná, hogy az unokái már nemesek is legyenek, a lány meg a pénzt és magát vinné a frigybe – a férfi ugyanis rájött, csak a hajadonok vannak veszélyben. Grenouille azonban kiszagolja, és a fogadóban veszi el a lány életét.

Elkapják, kivégeznék, de egyetlen cseppnyi parfümöt elszór az elkészült illatból. Az embereken extázis lesz úrrá, és a halott lány apja magához akarja venni, örökbe akarja fogadni a férfit. Aki most döbben rá, nem ezt akarta. Ez is csak hamis, nem őt szeretik.

Így kiszökik, visszamegy Párizsba, és a temetői semmirekellők közelében az összes parfümöt magára önti. A szegények angyalnak nézik, darabokra szaggatják és megeszik imádatukban.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1016733944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása