Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kennedy: A cél

Off-Campus 4.

2022. január 08. - BBerni86

Viszonyból komolyabbá váló kapcsolatos, egyetemistás.

Sabrina mindent eltervezett már: a tanulásnak és a spórolásnak rendel mindent alá. Be kell jutnia a jogi karra, ösztöndíjjal és lehetőleg a Harvardra. Ez az egyetlen esélye, hogy kikerüljön a mérgező családi körből – ahol a mostohaapja egyszerre kavar az anyjával és a nagyanyjával, de vele is összejönne. A dögös lány inkább az a_cel.jpgalkalmi kalandok híve: ha már nagyon vágyik egy kalandra, felszed valakit az egyetemen és egy kellemes este után el is köszön. Az aktuális áldozat a hokicsapat egyik sztárja, John Tucker. Csak éppen John nem az a csajmágnes, akinek sokan gondolják. Ő az igazit keresi, és valamit meglát a lányban, amit még ő sem magában. Viszonyba kezdenek, és egyre többet akar. Amikor kiderül, hogy Sabrina véletlenül teherbe esett, John küzd az esélyéért, hogy megkaphassa a családot, amit mindig is szeretett volna.

Mivel ezzel a kötettel végigértem a szerző magyarul megjelent egyetemistás – hokis sorozatán, az al-sorozattal együtt, nem tudom nem észrevenni, mennyire egy univerzumban mozognak. Kicsit talán jobban is, mint a hasonló regényekben megszokhattuk.

A szereplők átjárnak egymás történeteibe. Eleve a hokisok egy nagyon összetartó csapatot alkotnak, sokan együtt is laknak közülük. Így mondhatni természetes is, hogy jelen vannak egymás életében. Az ad némi folytonosságot is, hogy az időrend haladtával megjelennek mellettük a lányok is – és a lányok között szintén ki fog alakulni az a barátság, ami a fiúk között is megvan. Kennedy még azt is meglépi, hogy párhuzamos történnek események, és ugyanazt a jelenetet megnézhetjük most egy más szereplő szemszögéből, ami korábban a másikéban fontos esemény volt. De van olyan előrevetítés is, ami az időrendben következő rész cselekményét készíti elő.

Így annak ellenére sorozat, hogy mindegyik egy külön történet, más-más pár egymásra találásának a meséje.

A jelen történet nagyon ellenszenvesen indult. Meglepően durván beszél mindkét főszereplő, indokolatlanul is. Még poént is írtak erre: amikor a végén már ott a baba, és igyekeznek visszafogni magukat, hogy ne ezt a beszédet tanulja el tőlük. Csak eddig el kell jutni, és elég nehezen megy nekik a nyelvi érzékenyülés.

Kennedy borítja az asztalt, a szokott sémát azzal, hogy ez bizony viszonynak indul. Ha Sabrina szájíze szerint alakul minden, akkor megmarad egyéjszakás, legfeljebb pár éjszakás kalandnak. Nem tudtam értékelni, ahogy hosszú oldalakon át azt kellett olvasnom, mennyire egymásra vannak gerjedve, meg hogyan jönnek össze.

Akkor lesz más, amikor Sabrina rájön, hogy terhes lett és eldönti, hogy meg is tartja a kicsit. Már mondhatni család, amikor igazán elkezdik megismerni egymást és igazi esélyt adnak a kapcsolatuknak. Az még izgalmas is a maga módján, hogy Sabrinának mennyi megerősítés kell, hogy most felteheti a szívét is, Tucker nem töri össze. Igen, itt a srác az, aki jobban akarja a kapcsolatot és előbb lesz szerelmes. Menet közben lesz a történet, vele a szereplők is érettebbek. Sokkal szívesebben olvastam a családdá válásukat, mint korábban a viszonyukat.

Kennedy a szokott humorát is hozza. Van kedvenc jelenetem is: a társak versengése, hogy ki legyen a keresztapa. Az egyik feladat nagyon megnyert magának, amelyik a plüss medvével kapcsolatos. Olyankor szív is van a történetben.

A szereplők ismerősek a többi történetből, megvannak a hasonló vonásaik. A felszín alatt most két komoly fiatalt kapunk. Sabrina hozza magával a családjától kapott sebeket – talán azt találtam kevésnek, ha a sorok között szépen benne is volt, hogy miképpen billen helyre az önbizalma és mer tervezni, mással jövőt álmodni, és megbízni magán kívül másban is.

Volt, amelyik rész jobban tetszett, de ebben is benne, ami az írónő stílusjegye.

 

Kennedy: A cél – Mint new adult: 70% mocskos a nyelvezete, az eleje szexuálisan túlfűtött, de komolyodik a téma.

Szubjektíven: 55% a második felét tudtam értékelni, amikor családdá gyúródnak – addig egy trágár szexmenet csak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2016790894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása