Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kennedy: Az örökség

Off-Campus 5.

2024. július 20. - BBerni86

Fülszöveg: azorokseg_off5.jpg

NÉGY TÖRTÉNET. NÉGY PÁR. HÁROM ÉV A VALÓ VILÁGBAN DIPLOMA UTÁN…

Egy esküvő.
Egy lánykérés.
Egy szökés.
Egy váratlan terhesség.

Vajon melyik kire igaz?

Csupa dráma és kacagás vár! Találkozz újra kedvenc Off-Campus-szereplőiddel, akik végigvezetnek a felnőtté válással járó változásokon, miközben rájönnek, hogy komoly döntések komoly következményekkel járnak… és nagy jutalmakkal.

A legújabb Off-Campus-kötetből megkapjuk a várva várt választ a nagy kérdésre: Mi van most velük?

Szerintem: 

Legyünk gyorsak és konkrétak: ez egy rajongói kötet. Aki szerette ezt a hokis sorozatot, most csorgathatja a nyálát, hogy

a párok milyen szépen élnek tovább és mennyire jön a beígért happy end. 4 pár egy kötetben. (Plusz, a testvérsorozat egyik hősnője is kotnyeleskedik kicsit, ha már az alapcsapatban volt a bátyja…)

Kissé szenvedek is azzal, hogy nekem hiányoznak a konfliktusok. A szerző nem is nagyon erőlteti őket, ahogy fentebb írtam, ez már az utójáték, amikor mindenki megkapta a szerelmet és a happy endet. Nem lesz megcsalás, nagy dráma vagy tragikus betegség és halál sem. Ezek a történetek olyanok, mintha az eredeti történet végére került volna egy hosszabb utóhang. Mi lett velük – fejezet.

Ahogy belegondolok a románcok tipikus és nyálas végét osztotta el négy felé. Ami egy pár életében jön szépen sorra, azt itt nyolcuk között szétosztotta. Eljegyzés, esküvő, nászút és gyerekáldás. Éppen csak az a kérdés, hogy melyik páros melyik lépést teszi meg most. Azt meg nem írom le, legalább ennyi meglepetés legyen a történetben, mert más nincs benne.

A szereplők már nem fejlődnek, fix egyéniségek, akik élik a felnőtt életüket. Össze vannak csiszolódva, boldogok, a helyükön vannak. Alapvetően mindenki dögös, nagyon szereti a párját és a hivatását. Egy-egy olyan vonásuk akad csak, ami megkülönbözteti őket, de nagy eltéréseket nem lehet mutogatni köztük. A négy pár közül csak Tuck és Sabrina, akik kicsit mások tudnak lenni. Mert ők azok, akiket egy becsúszott gyerek kötött össze, és akik a munka és egymás mellett szülők is. Ott több a konfliktus, nehezebb egymásra is időt szánni. A gyerek mellett kimondani, hogy nekik, személy szerint mire lenne szükségük. Ők egy kicsit érettebb problémát kaptak, ott valósabb a szituáció, mint ahol azon megy a hajsza, hogy lesz-e lánykérés vagy sem.

Mindenki pozitív szereplő, mindenki szerethető. Minden túl szép is, hogy igaz legyen.
De legalább van történet is a romantikus gesztusok és egymás nagy imádata mellett. A legjobb az volt benne, hogy Kennedy a szerelmes hangok mellett próbálkozik szórakoztatni is. A kötetben egyértelműen a párok egymás között küldözgetett Alexander babája áll a kedvencem helyén. Természetesen ez nem paranormális horror, de poén szinten azt a hangulatot is megidézi. Ott van a kötet egyetlen és különben mókás csavarja is – mert Alexandert még eldobni sem lehet, viszont hasonlóan ijesztő és kísértettörténettel is rendelkező testvére beszerezhető és ajándékozható.

Lezár ez a kötet mindent, nagyon csajos és nagyon rózsaszín. Tényleg annak a kezébe való, aki olvasta mind a 4 pár saját regényét, és még kicsit örülne annak, hogy minden szép és jó.

Idézet: 

– Csináld!
Bólint, és a karját hátrahúzva olyan messzire hajítja Alexandert, ahogy csak tudja. Aztán csak állunk kéz a kézben, ahogy a baba ringatózik a hullámokon.
– Isten veled! – búcsúzik ünnepélyesen Tucker.
– Drágám! Mindketten tudjuk, hogy az ördöghöz megy.
– Igaz.
Amikor Alexander végre eltűnik a szemünk elől, gyász helyett csak megkönnyebbülést és szabadságot érzek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8218449477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása