Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kennedy: A kockázat

Briar U 2.

2022. január 08. - BBerni86

Megjátszott szerelem igazivá válós, egyetemista sportolós.

Brenna belevaló, dögös lány – ám sokan nem erről ismerik, hanem az apja miatt. Brenna ugyanis Jensen-lány, a Briar hokicsapat bajnok edzőjének a lánya. Így a sportolóknak tabu, hacsak nem akarnak komoly balhét a lány apjával. Jake Connelly piszkosul helyes, kellően arrogáns és zseniális hokis – csak éppen nem Briar játékos,a_kockazat.jpg hanem a vetélytárs Harvard csapatkapitánya. Duplán tabu. Brenna, aki sportriporteri álmokat dédelget, az áhított gyakorlati hely megszerzéséért azt hazudja, Jake a barátja. A srác bele is menne, hogy eljátsszák a párt, ám a megjátszott randi ára egy igazi. Brenna feje főhet is, mert nagyon nem lenne szabad, de van a hokisban valami, ami felpiszkálja. De van-e esélye bármi komolynak kialakulni az ellenséges csapat kapitányával?

Ahogy megvan a kedvenc könyvünk, ismerjük azokat a zsánereket is, amelyeket legszívesebben olvassuk. Nálam a thrillerek és a fantasy történetek vannak a lista élén, ha a kedvenceim nézem. De ennek ellentéte is igaz: megvan az is, amivel a világból ki lehet üldözni és amit nem szívesen veszünk kézbe. Az utóbbi időszakban a romantikus ifjúsági és new adult történetek, amelyek nekem ebbe a kategóriába esnek.

Mégis, tudom értékelni, ha a zsáneren belül valami jó. Elle Kennedy egy olyan szerző, aki magas szinten írja a new adult történeteket. Nála nem csak szerelembe és ágyba esnek a szereplők, akik nem is túl egyszerű alakok. Így hiába mondanám azt, hogy nem szerettem a regényt, mert A kockázatot sem szerettem, attól még jó new adult regénynek tartom.

Ami ebben a történetben legjobban átjött, a szereplők vibrálása. Kennedy eltalálta azt a szintet, ahol Brenna egy lázadó vadóc, egy cserfes csaj, de még nem szajhás. Az a fajta menő lány, akit a fiúk akarnak és amilyenek a lányok akarnak lenni. Kennedy nem akarja nekünk ezredszer is eladni azt a történetet, hogy a szelíd és nagyon ártatlan szomszéd lány szerzi meg a sztársportolót és a csajozógép a kedvéért papucs lesz. Azt nagyon unnám is.

Itt két olyan ember kerül szembe egymással, akik kiegészítik egymást és jobbak együtt, mint külön. A szokottal ellentétben inkább Brenna a vadabb és Jake a megfontoltabb. Mindketten szexi emberek, megvan a szexuális szikra, de itt még én is, a zsáner fanyalgója is azt mondom, hogy nem csak azért jöttek össze, mert az a szikra megvolt.

A cselekményt soknak nem mondanám, de azért volt. Brenna az álomállás megszerzésén dolgozott, zajlott a hokiszezon és közben annak is volt íve, ahogy elkezdtek megnyílni és mesélni magukról. Ezért is hitelesebb nekem a szerelmük: mert ők valóban eljutnak arra a szintre, hogy felfedik magukat és meg tudják osztani a legnagyobb fájdalmukat, de akár életük cikis pillanatait is. Nem egyszerre, ehhez kellett, hogy bízni kezdjenek egymásba – nem azonnal lett szerelem és bizalom.

Itt az is szépen be volt építve, ki milyen terhet cipel magával. Jake esetében mélyebbre is lehetett volna menni a szüleivel való kapcsolatában, de Kennedy esetében a női hősök vannak mélyebben megírva. Így az volt meg, értelmesen felépítve, hogy Brenna 16 éves kamaszként min ment keresztül, ez hogyan hatott a személyiségére és az apjával való kapcsolatára. Különben részemről a legmeghatóbb jelenet a kötetben nem szerelmes volt, hanem amikor apa és lánya végre valóban elkezdenek kommunikálni, és nem csak feltételezik, mit akar a másik.

Természetesen ezek mellett benne van is, ami a zsáner sajátja. Forró lepedőgyűrés és flört, a végén egy butaság miatt szakítás és a nagy békülés. Tipikus new adult, de nem csak az. Ahogy pedig írtam, ezt még akkor is értékelem, ha különben most nagyon unom ezeket.

 

Kennedy: A kockázat – Mint new adult: 90% szexi flört és viszony, összeillő pár, akik lelki sebekkel is mélyítettek.

Szubjektíven: 50% bírtam, hogy van cselekménye, hihető a szerelem és Brenna nem egy szomszéd unalmas lány. De a zsánert úgy unom… semmi meglepetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4616790884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása