Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Daws: Várj velem

2023. június 21. - BBerni86

Fülszöveg: varj_velem.jpg

A romantikusregény-író, Kate Smith írói válsága miatt egy sort sem képes írni. Ráadásul a nemzetközi sikert aratott erotikus Panzió-sorozata jogdíjának utolsó részleteit éli fel, így szinte bármire kész lenne azért, hogy újra megszállja az ihlet. Még arra is, hogy nap mint nap besurranjon egy autószerelő műhely ügyfélvárótermébe, ahol a szavak szabadon és perzselő forrósággal ömlenek, akárcsak az ingyen kávé.

Sikerül észrevétlennek maradnia egészen addig, míg a keménykötésű és jóképű autószerelőnek, Miles Hudsonnak fel nem tűnik a furcsa kis vörös lány, aki a személyzeti bejáraton át lopakodik ki és be.

A lány viszont túl izgalmasnak tűnik ahhoz, hogy csak úgy leleplezze. És Kate-nek is kapóra jön, hogy első kézből szerezhet információkat az új könyvötletéhez.

Szerintem: 

Egyetlen szóval:

ártalmatlan. Azt azért nem mondanám, hogy ez egy semmilyen regény, de közel állok hozzá.

A történetben van egy rész, amikor Kate elmeséli, hogyan lett belőle erotikus regények bestseller szerzője. Ez a könyv meg olyan, mintha pont az lenne megírva ebben is. A zsáner paródiája, ami mégis működik önállóan.
Mert mi is az alap? Az erotikus regényíró beszokik az autószerelő cég ügyfélszolgálatára. A szexi autószerelő felfigyel rá. Azon a címen, hogy kutatómunkát végeznek, nagyokat henteregnek. De ennél mindketten többet akarnak…

Vagyis, cselekmény az szinte semmi. Az elején kicsit ragozgatják, hogy mennyire válságban Kate, mert nem megy a szakítása óta az írás. Majd jön Miles, vele az ágytorna és onnantól ez már keményen erotikus regény. Miles maga is olyan, mintha egy pornóból lépett volna ki. Még az a jelenet is megvan, amikor Kate elszörnyed/felhevül arra, hogy akkora nagy farka van, amit élőben még nem is látott. Hogy fog elférni benne?
Mivel Kate író, a baráti előszeretettel adnak neki olyan tanácsokat, hogy ha egy romantikus regényben lennének, minek kellene most következnie. A vicc meg, hogy tényleg ezek következnek is. Maga Kate is elmondja a kötelező sablont, a regény meg pont ezt követi. Szakítás, nagy gesztussal békülés? Pipa. Mondjuk, a nagy gesztuson azért röhöghetnékem lett. Mit teszel egy autószerelőért? Veszel neki egy karburátort az utolsó pénzeden!

Szereplők és jellemfejlődés? Itt az nincs. Kate egy szexi vöröske, Miles meg egy csupa izom, méretes péniszű autószerelő. Nem mondhatnám, hogy ennél többet megtudtam róluk. Ok, Miles az exe miatt nem bírja a párkapcsolati drámát, a hazugságokat, de ezt azért nem nevezném nagy jellemleírásnak.
Kate oldaláról felbukkan pár barát is, de ők is csak azért, hogy Kate valakinek elmesélhesse a dolgait, és valaki emlékeztesse a romantikus klisékre, ha magától megakadna.

Az menti a kötetet, hogy annyira könnyed és limonádé. Már szinte komédia, ami ellensúlyozza az erotika túlsúlyát, amennyire lehet. Ezért is írtam rá, hogy ártalmatlan. Azért nem egy elpirulós, kemény pornó, de nem is az a nevetős, komikus csajos könyv. A két irány nullázza egymást, így ez csak ártalmatlan.
Elolvasod, leteszed és elfelejted, de szerencsére fájni sem fáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4018149694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása