Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Waid: Bajnokok

2023. szeptember 30. - BBerni86

Fülszöveg: bajnokok.jpg

Mert a világnak még mindig szüksége van hősökre!

A szuperhősök II. polgárháborújának pusztításából kiábrándulva néhány fiatal hős kilép a Bosszúállók közül, hogy saját útjukon induljanak az elesettek megmentésére. Miles Morales, Ms. Marvel és Nova, Viv Vízióval, Hulkkal és Küklopsszal az oldalukon elhatározzák, hogy a saját képükre formálják a világot!

Szerintem: 

Az első meglepetésem az volt, mennyire

szép ez a képregény. Bár, talán nem a szép lenne a megfelelő jelző. Igényes? Vagyis, meglepően jó a grafikája.
Mindegy, melyik elemet emelem ki belőle. Az emberi alakokat, a másféle lényeket, a háttereket, a színezést vagy éppen az akciókat. A kiadónál eddig ez a kedvencem ilyen szempontból. Nagyon vállalható, jól kinéző képregény a Bajnokok.

Szerencsére a történetnek is vannak értékei. A Bajnokok csapatának megszületését meséli el – hogy fiatal hősöknek, mint Ms. Marvel vagy Nova, hogyan lett elegük abból, hogy a Bosszúállók törnek és zúznak, nem foglalkoznak azzal, hogy egy-egy helyzet elhárítása után milyen károkat hagynak maguk után. Ők mások akarnak lenni, nem csak harcosok, de valóban az emberek segítői. Így lesznek Bajnokok, gyűjtik a tagokat és saját kalandokba kezdenek.

Ennek megfelelően színesebb a paletta, mintha csak rosszfiúkat vernének le. Ebben a kötetben több fejezet kapott helyet: a megalakulás, akad benne rosszfiú elverés, de segítenek lányoknak kiállni egy elnyomó rezsim ellen, vagy éppen szöknek Atlantisz területi vitái elől.
Szeretem a változatosságot és itt ez megvolt, a koruk miatt tini epizódokkal tűzdelve: vagyis Viv első csókjától kezdve a vetélkedésen át a csapatvezetésig.

Van humora a történetnek, és jól eljátszik a szereplők közti dinamikával. Ad nekik időt, hogy csapattá álljanak össze. Fiatalok, lelkesek és még nincs mögöttük annyi tragédia. Vagyis, ennek a képregénynek jó a hangulata.

Alegtöbb szereplőt be is tudtam lőni, Marvel filmben vagy sorozatban már láttam őket. Egy volt, akivel jelen pillanatban nem tudok mit kezdeni. Itt egy új Hulk van, és neki nem ismerem az előtörténetét, mint a többiekét. Ettől még a történet élvezhető, és semmi gond vele, csak van egy tüske a körmöm alatt, hogy valamiről lemaradtam.

Folytatása biztosan lesz, én elolvasom. Érdeklődve várom, merre halad majd a történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5818224555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása