Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Frost: Lángok kötelékében

Az éjszaka hercege 3.

2024. május 28. - BBerni86

langok_kotelekeben.jpgFülszöveg: 

Aki ​a tűzzel játszik, az megfizet érte.

Leila sokat tanult a vándorcirkusznál töltött évei alatt, de van, amire nem készülhetett fel: hogy hogyan legyen vámpír, és hogyan legyen a történelem leghíresebb vámpírjának felesége. Az új helyzet Leila számára egyszerre veszélyes és szenvedélyes, de az igazi fenyegetés csak most érkezik…

Vladnak le kell győznie ellenségét, akivel évszázadok óta tart a harcuk, és akinek a hatalma vetekszik az övével, a befolyása pedig országokon átível. Vlad számára ismeretlen a félelem, az érzés most mégis hatalmába keríti… félti Leilát, mert az ellenség pontosan tudja, hogy ő Vlad legnagyobb gyengéje. Barátok és ellenségek fognak össze ellene, és a túlzott féltésével bajba sodorja Leilát, így végül az újdonsült felesége iránt érzett szerelem lehet az, ami végleg megpecsételi mindkettőjük sorsát…

Szerintem: 

Frost előnyére válik, hogy az után is érdekesnek tudja mutatni a szereplőit egy paranormális románcban, hogy már

összehozta őket, és házaspárként működnek. Leila és Vlad esetében is megvolt ez a készsége.

Igaz, konfliktust nem is a házaspár személyes kapcsolatába ír bele. Ugyan Leila fel tudja azon húzni magát, hogy Vlad túlfélti és mindentől meg akarja védeni, amikor részt akar venni ő is a küzdelmeikben. Minimálisan érinti, hogy ő korunk tevékeny és önálló nője, nem a középkori nőideál, akinek legfeljebb az ment, hogy keszkenővel integessen a lovagjának. De különben köszönik, remekül megvannak. Még a nászutas időszakban vannak, és Frost ragozza, mennyire odáig vannak egymásért, illetve miképpen egészítik ki egymást a személyiségük is.

Viszont, már harmadszor olvashatjuk, hogy milyen viszályban és egyre halálosabb küzdelemben vannak Szilágyi Mihállyal. Még mindig nem emésztettem meg, hogy ebben a regényvilágban Mátyás király érdektelen mellékszereplő, de a nagybátyja komoly játékos. A szereplők aköré rendeződnek, hogy Vlad vagy Szilágyi mellett állnak ebben az összecsapásban. Átmenet nincs, egyik oldal sem enged semlegességet és közös barátaik sincsenek, legfeljebb beépített emberekkel próbálkoznak. Talán egy szereplő van, akiről még mindig nem tudom eldönteni, mi lesz vele. Szilágyi titokban maga mellé vette az unokaöccsét, akiből vámpírt is csinál. Hogy pikánsabb legyen a téma, ő Vlad 2. feleségének másodszülött fia, akinek Vlad öccse volt az apja. A gyerek meg úgy lett nevelve, hogy gyűlölje Vladot. Nagy erejű vámpír, most Szilágyi ellen lép, de hogy ő ellenség lesz-e a folytatásban, nem tudom.

A történet gyors is, pörgeti is az eseményeket. Elsőre rávágtam volna, hogy azért olyan sok minden nem történik benne, de nem lenne igazam. Leila átnézi az embereiket, eleinte trükközve. Ők is kémet küldenek Szilágyi soraiba. Leila fogsága, amik ott érik és a menekülési utak. Egy nagy összecsapás a végén, és a vámpír feltűnése, akiről kiderül, hogy Vlad unokaöccse. Nem is vastag könyv, vagyis nem is igen lehetett volna többet belenyomni. Jut eszembe, még vendégszereplőt is kapunk, mert Vlad bevonja Bones és Cat párosát is. Innen van is egy olyan rossz élményem, hogy időben ez a sorozat később játszódik, mint ahol azzal a sorozattal tartok, így kaptam olyan információt, amivel még nem tudok mit kezdeni. Talán azért érzem kevesebbnek a szokottnál, mert Leila a falhoz láncolva, kiállva a kínzásokat nem éppen cselekvő egyén a történetben, de attól ez még cselekmény és vannak ott is fordulatok.

Megmaradt a női szemszög és érzelmi oldal is. Paranormális romantikus is a könyv, amiben fontos elem, hogy a két vámpír miképpen kötődik egymáshoz és miképpen alakítják az életüket. Leila aggódhat az apjáért és a testvéréért is, Vlad meg kénytelen pár nagyon rossz emlékkel szembenézni, hogy győzhessenek a történet végére. Nincs túlírva az érzelmi rész, de azért annyi van, hogy inkább női regénynek olvassam, és ne fantasy történetként vegyem komolyan.

A szerző stílusát szeretem is, nem túl érzelmes. Inkább az eseményeket pörgeti, de nem magamnak kell kitalálni, milyen érzelmi állapotban vannak a szereplők. Érthető, gördülékeny, semmi nincs túlírva benne.

Szépen le van kerekítve, ezért érdekes is lesz, innen hogyan tovább a 4. részben.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8618413483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása