Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Williams: Csattanás

Zuhanás 2. része

2018. május 01. - BBerni86

Szerelmes, kapcsolatos, féltékenykedős, bizalmas.

Jude és Lucy legyőzték a közéjük álló akadályokat, és már stabil párként járnak az egyetemre. Jude lelkesen tapsol Lucy balett előadásain, ahogy Lucy is rajongóvá változik az egyetemi focicsapat meccsein, ahol az ő barátja a helyi csapatkapitány. Szenvedélyesek, testileg is egyre tovább mennek, most semmit nem akarnak elrontani. De a zöld szemű szörny felüti a fejét: Jude bárkinek beverné a fejét, aki a barátnőjére mer nézni. Lucy is nehezen viseli, hogy a hajrá lányok kapitánya, a dögös Adriana nem is titkoltan le akarja csapni a kezéről a barátját. Lucy belemegy a játékba, és akaratlanul is megbántja ezzel a barátját. Mert kénytelenek szembenézni azzal, hogy hiába a nagy szerelem, ha nincs köztük feltétlen bizalom. Képesek megmenteni magukat, újra?

Ti nem érzitek nagyon mesének, amikor az egyetem – a new adult regényekben ez a fő helyszín, nagyon ritkán idősebbek annyival a karakterek, hogy már dolgozzanak – legjobb partija, aki számolatlanul vágta gerincre az érte epedő lányokat, egy lány hatására átmegy papucsba? Mégis, melyik bolygón? Most nagyon az agyamra ment ez a mese.

Meg lehet írni különben ezt jól is, Jamie McGuire el tudta velem hitetni, hogy Travis változni kezd Abby kedvéért. De ott Travis nem lett más ember, csak elkötelezett a kapcsolatában. Nem lett a lány papucsa. Jude viszont ki lett herélve azzal, hogy most Lucy a barátnője. Csöpögős, mint a legnézhetetlenebb szappanopera. Könyörgöm, a nyakában hordja az eljegyzési gyűrűt, hogy a tökéletes percben megkérhesse a barátnője kezét! Folyton bizonygatja, mennyire szereti, és nem kell neki más. Lesi a lány kívánságait, és az egész regényben megszámlálhatatlan gesztust tesz a lány felé. Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ilyen gyökeresen megváltozott a személyisége! Amitől különben unalmas is lett a figura. Már nem csak ő a legdögösebb, de a leghűségesebb és legjobb is. Ó, persze!

csattanas.jpgLucy pedig az agyamra ment. Nyavalyog, szenved a nagy semmin. Annyira nem bírom az ilyen szereplőket! Miss Tökély világába hogy is lehetne igazi dráma?

Mert az egyetlen jelentős konfliktus, ami közéjük tudott állni, már meg lett oldva. Végig éreztem, hogy a szerző vért izzad, hogy valamit közéjük állítson. Eltúlzottak a féltékenységi jelenetek, de a sokat emlegetett hullámvasút is belemagyarázásnak tűnik. Gyakran nem is értettem, mire céloznak vele, mert imádják egymást, megvannak együtt, és csak erőltetett konfliktusok vannak kettejük között.

Megvan a sokat emlegetett nyál cselekményminta is, különben. Már tudjuk fejből, nem igaz? Boldogság és szerelem, aminek egy félreértés véget vet. Szenvedés, majd egy nagy gesztussal békülés és még nagyobb boldogság. Le se tudom írni a fintorom, amikor a zárást olvastam. Egy hatalmas klisé és akkora mese is!

A new adult regényekbe kell a dráma, a nagy titok, a fájdalom is. Attól lesz több mint egy szerelmes regény. (A karikás tartalom miatt pedig a YA-ból nőtt ki.) Ez veszett el ebben a történetben, és nekem nagyon hiányzott is. A szerelmi rész túlzóan benne van, de miért nincs igazi dráma? Ez az erőltetett féltékenység és túl nagy érzelmek, röhejes.

Az első részt se sorolom az erős new adult regények közé, de ez még annál is gyengébb.

 

Csattanás - Mint new adult: 50% sok románc, minimális dráma mondvacsinált konfliktusokkal.

Szubjektíven: 20% már a szereplőket se tudom bírni, sokat nyavalyognak! Erőltetett!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9213880026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása