Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Dukey & Webster: Ellopott babácskák

Csinos játék babák 1.

2018. július 08. - BBerni86

Nyomozós, emberrablós, bántalmazós, szerelmes.

A két lányt az apjuk mindig féltette, sokat beszélt nekik arról, hogy szörnyek járnak közöttük. Egy napon Jade és Macy mégis beszállt egy idegen mellé, aki elrabolta őket. 3 év alatt Benny a babáivá alakította őket: Jade lett a mocskos, akit 17 éves korától erőszakolt. Macy a csinos, akit Jade minden áron védeni akart elrablójuktól, bármit is kellett érte feladnia. De nem aludt ki benne a tűz, végig a szökést tervezte. Egy napon sikerült, kijutott, de balszerencséjére egy autó elcsapta. Nem talált vissza a húgához. Felnőve nyomozó lett, aki megszállottan az emberrablók nyomában jár, nem is titkoltan Benny és a húga jár még mindig a fejében. Amikor egy ügy kapcsán meggyőződése lesz, hogy Benny visszatért, barátja Bo már nem bírja tovább. Jade megszállottan nyomoz, amiben társa, Dillon fogja segíteni, miközben egyre közelebb is kerülnek egymáshoz.

Az ilyen könyvek miatt elgondolkozom, mennyire őrült is ez a világ. A nemi erőszak és az emberrablás különben népszerű thriller téma, de ilyen-olyan formában becsúszik a YA zsánerek közé is. De azért erotikus thrillert írni ellopott_babacskak.jpgnemi erőszakos emberrablós történettel…

Amíg olvastam, nem egyszer megfordult a fejemben, mennyire perverz ez az egész történet. Mert azt még beveszi a gyomrom, hogy árnyalja a nő szexuális kapcsolatait az írónő. Három pasi van tulajdonképpen: az elrabló és egyben megrontó, Benny. A gyerekkori barát, aki visszarángatta a lányt az életbe és évekig együtt is volt vele, Bo. És az új szerelem, egyben társ a nyomozásban, Dillon. Mindhárom más karakter, szexuálisan is. Benny, az állat, aki bántotta. Bo, a szerelmes és végtelenül gyengéd. Meg Dillon, aki a kettő között van, a domináns, de erőszakos helyett szenvedélyes. Van bőven szexjelenet, a zsáner miatt még ezzel sincs bajom. De azt nem vagyok hajlandó elfogadni, és attól érzem az egészet perverznek, hogy még Benny is gyönyörszerző. Mégis, mennyire kell betegnek lenni a szerzőknek, meg a karakternek is, hogy valaki élvezze a megerőszakolását?

De ezzel a szex témát hagyom is. Benne van, nagyon plasztikusan, akinek erre van ingere, ebben a kötetben megleli.

Részemről sokkal érdekesebb a thriller vonal. Mert az is van: ahogy Jade és Macy személyisége torzul Benny miatt. Ahogy a nő összeszedi magát, küzd az árnyaival és a szörnyekkel a világban. Jól van megírva érzelmi oldalról is, ilyen tekintetben.

Mellette pörgeti a szerzőpáros az eseményeket, minden fejezet cselekményben is sűrű. Jade és Dillon nyomoznak, lesz CSI szekció, de beszélgetős/kihallgatós rész is, ha éppenséggel Jade oldaláról a megérzések és kombinálások dominálnak.

Stílusában leginkább mocskosnak tudom nevezni a kötetet. Nyersen nyúlt a témához, és ez a nyelviségben is visszaköszön. Alapvetően Jade a fókusz, aki brutális dolgokon ment át, és ez visszaköszön a stílusában, hangjában is. De érdekes az is, hogy még nyelvében is hogy külön el Bo és Dillon. Ugyan az ízlésemhez képest hamar ugrott Bo után Dillon ágyába a hősnő, de tény, hogy jól megfogták a kettejük közti különbséget, még a beszédükben is.

Jut csavar a végére, és Jade izgalmas karakter. Ugyan sok minden van benne, amivel nem értek egyet, vagy már szinte tabutéma, de érdekel, hova lyukadnak majd ki ezzel az egésszel.

 

Ellopott babácskák - Mint erotikus thriller: 75% sötét, de cselekménnyel teli. Szenvedélyes, mocskos, felkavaró.

Szubjektíven: 70% néhol már perverznek éreztem, de a krimi mindig benne tartott. Érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr814095671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása