Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. augusztus 15. - BBerni86

Na, ott van Thor – folytatta. – Ő a mennydörgés vagy a vihar istene, ugye? Szép mese, tényleg, aranyos. Pont egy Marvel-sztoriba való. Amúgy Hollywood szőkéi az igazi isteni ajándékok, Chris Hemsworth-ért odaadnám fele nem létező királyságomat… De tudod, mi a jó azokban a szuperhősös filmekben? Hogy filmek. Mesék. (Papp: Bolyongó)

 

Nos, vannak világok, melyek a fájdalom törésvonalára épültek, és rémálmok emelték őket. Ne keseregj, amikor ezek a világok elesnek. Inkább dühöngj, amiért már a megépülésükkor kárhozottak voltak. (Jemisin: A megkövült égbolt)

 

Hugo annyira gazdag volt, hogy muszáj volt valamilyen luxust megengednie magának. A vadászatot választotta. Ennyi erővel tarthatott volna versenylovakat vagy vehetett volna egy jachtot, de a lovaktól félt, a hajóktól meg tengeribeteg lett, ha csak rájuk nézett. Nem mintha kedvelte volna a vadászatot. Hugo pocsék lövő volt, és szívből ellenezte ártatlan vadak kilövését. (Haushofer: A fal)

 

El kell tévedni. Mit mondok mindig? El. Kell. Tévedni. Magadban. Aztán majd lehet visszamenni. (Papp: Bolyongó)

 

Ha az emberi faj többsége disznó is, olykor mégis egymásra talál egy kan meg egy koca, és a nászukból egy Leonardo születik. (Hunter: Egy közeli ismerős)

 

Most akkor ez egy mese lesz? Nem, meséről szó sincs… Rólunk nem szólnak tündérmesék. (Seeber: A mostoha)

 

Ezért imádok úgy olvasni. Az ember érdeklődését felkelti egy icipici részlet, amelynek nyomán eljut egy újabb könyvhöz, és onnan valami apróság révén egy harmadikhoz. Mint egy mértani feladvány, amely sehol nem ér véget, és az ember merő gyönyörűségből foglalkozik vele. (Shaffer & Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság)

 

  • Az az ócskaság nyolc centi vastag plexiüvegből készült. Az átmérője túl nagy a megnek, nem tudja bekapni. Ha engem kérdezel, nagyobb biztonságban leszek abban, mint ti itt a fedélzeten – mondta nevetve Maggie.
  • Ez aztán marhára vigasztaló. (Alten: Meg, az őscápa)

 

(…) azóta az Alkonyat-filmeknek köszönhetően fellendült arrafelé a turizmus, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy a mi menzánkra egy Edward Cullen sem lejtett be. (Madison: Lenn, a nyúl üregében)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2514176769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása