Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. augusztus 22. - BBerni86

Igen, különös, hogyan bélyegez meg a bűn egy egész életre, miközben a becsület és a tisztesség a szemétdombon végzi ugyanazon az éjszakán. (Nesbo: Macbeth)

 

A fehér cápa nem próbálja leplezni a gyilkosságait, főként azért, mert a tonhalak nem hoznak létre rendőri szerveket, és nem forralnak ellene bosszút. (Mayne: A naturalista)

 

Az emberek már kudarcot sem vallanak soha. Csak negatív sikert élnek meg. Lassan fölépítünk egy egész civilizációt gerinctelen, beszari, önigazolást kereső, nyafogó, gyáva kukacoknak, akik mindenre mentséget találnak, de felelősséget nem vállalnak semmiért. (Elton: Pattogatott vérfürdő)

 

  • A szex az utolsó, amin mostanában az eszem jár.
  • Na, látod, te aztán jó keresztény lennél. Talán ha elkezdenél templomba járni, Clark rögtön rád vetné magát.
  • Csak épp attól tartok, hogy a pokol tüzében fogok elégni, amint beteszem oda a lábam.
  • Ettől mondjuk én is tartok. (Whaley: Nagyon logikátlan barátság)

 

Az meg sem fordult a fejedben, hogy bármikor elsülhetnek, és megölhetnek veled együtt mindenkit a közeledben? – hitetlenkedett Estravon. – Vagy ami még rosszabb, megölhetnek engem? (Hegarty: Pusztuló világok)

 

  • A királyi címet nem csak örökölni lehet, el is lehet nyerni, Matilda.
  • Ez nem igaz – vágott vissza a lány. – Egy koronát talán el lehet nyerni, de a vért nem lehet megváltoztatni. (Courtney: A hódító királyné)

 

A kísértetek elmentek. Odakint pedig teljes volt a csend, az eső sem dobolt az ablakon. Hiszen az esőt napsütés követi. Hiszen a szerelem tisztára mos a csatában szerzett vértől. Hiszen bűn után megbocsátás következik. (Nesbo: Macbeth)

 

Mire a sietség? A halott már nem siet sehová. (Gibney: A hiányzók)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8914188811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása