Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Ifjúsági thriller

2018. október 09. - BBerni86

5: Painchaud: Erica szerepében – van egy gazdag örökösnő, akit még kislányként raboltak el. Ő Erica. Ha még5r5_3.jpg élne, középiskolás lenne. A főszereplő lány élete arról szólt, hogy Erica szerepére készítették fel. Alapból hasonlított rá, hasonlóan okos is volt, a külsejét plasztikai műtétekkel, a tudását célzott képzéssel tökéletesítették. Most eljött az idő, hogy hazamenjen és megszerezze Erica örökségét. Csak arra nem számít, hogy tényleg megszereti Erica életét, a szüleit, és a középiskolában a szerelem is rátalál. Végigviszi a játszmát, vagy megpróbál helyesen cselekedni? Thrillernek, ifjúsági regénynek is működik, nagyon kamaszbarát a terjedelme is. A szerző nálunk egyelőre egy könyves, de ez egy jól sikerült regény lett.

4: Wells: John Cleaver sorozat – John nem olyan, mint a többi kamasz. Az csak egy dolog, 5r4_2.jpghogy sokat segít be a család halottasházába. Az már komolyabb, hogy John felismerte magában a pszichopatát. Tudja, ha kicsit is elengedi magát, azon kapja magát, hogy elkapta és megölte az osztálytársnőjét, aki tetszik neki. Elég komoly szabályrendszere van, hogy normális tudjon maradni. De akkor feltűnik a környéken egy sorozatgyilkos, és John rá már vadászhat. Természetfeletti szál, magával sodró narráció – az első trilógia még kamaszosan horroros, a második már inkább felnőtt thriller. Egy ideig szerettem úgy jellemezni, mint a kamaszoknak írt Dexter.

3: Andrews: A tükörikrek – a két lány teljesen egyforma, és az anyjuk mániája is, hogy a két lánya nem két külön5r3_4.jpg személy, hanem ők egyek. Az egyik lány képes ebbe beletörődni, rendes gyerek, a másik viszont kamaszként komolyan lázadni kezd, ha otthon még rejti is, miket művel. Andrews folyamatosan feszültségben tart, és egyre fenyegetőbb légkört teremt, melyben a lázadó iker egyre veszélyesebbnek tűnik a húgára. A végén még mindig agyalok, durva csavar van benne. A kamaszos identitás kérdések mellett a testvérek kapcsolata felnőtt thrillerbe is megállná a helyét. Jól van megírva, nagyon erős az atmoszférája is.

2: Mészöly: Darwin – játszma – egy elit középiskola, ahol a gyerekek versengőek és 5r2_3.jpgtökéletességre törekszenek. Ahol van egy tanár, aki nem megy bele a megszokott játszmákba, és ezért pár barátnő bosszút esküszik ellene. Kitalálnak egy ügyet, megtévesztő helyzeteket generálnak, és mire feleszmélnek, tragédiát okoztak. Az egyik lány emlékszik vissza, mit tettek és hogyan váltak nyertesekből kisiklott emberekké. Remélhetőleg nem ez a magyar középiskolai valóság, de elég sok olyan pontja van, amivel a kamaszolvasók könnyeden azonosulhatnak. Életszerű karakterek, kamaszos témák a thrilleres bosszúállás mellett, és még mondanivalója is akad.

1: Fitzpatrick: Tükörjég – Fitzpatrick inkább a Csitt, csitt sorozattal lett ismert nálunk. 5r1_3.jpg(Várom is, hogy elkezdjék újra kiadni, hiszen belekezdtek a sorozat megfilmesítésébe.) Pedig a Tükörjég messze jobb tőle, szerintem. A történet szerint pár fiatal téli nyaralásra indul a hegyekbe, az egyikük családi nyaralójába. Köztük van a szegény lány is, aki a gazdag fiúval randizgat. De betörnek hozzájuk, és lassan egy élet-halál játszmában találják magukat, amiben kiderül: van, aki nagyon nem az, mint akinek látszik. Ütős thriller, múltbeli rejtélyekkel, és kalandos helyzetekkel a jelenbe. Menekülős, hajsza, szerelmi szál, és nagyon sok csavar is akad benne. Nekem letehetetlen volt, hajnalig kiolvastam alvás helyett kategória.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4914282211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása