Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Antikváriumi szösszenet

2018. december 07. - BBerni86

Mivel közeledik a karácsony, már elkezdhetünk ajándékokba gondolkozni. Én szeretek könyvet adni, kapni is - bár azért a könyvutalvány az esetemben jobban működik. Maradjunk annyiban, hogy nehéz nekem könyvet venni. De nem is ez akart lenni a lényeg. Hogy már kezdhetünk ajándékba gondolkodni.

Nagyon szép tud lenni a fa alatt egy enciklopédia, egy szép képes könyv, valami igényes, ami a szépségen túl hasznos is. De ezeknek az ára is borsos. Enciklopédiából, ismeretterjesztő kötetekből a Reader's Digest és a Kossuth kínálatába érdemes nézelődni, de készülni kell arra, hogy 8-12000 közötti árakat találunk.

covers_160857.jpgEzért a figyelmetekbe ajánlom, hogy léteznek antikváriumok is. Online, de fizikai formában is megtalálhatjátok még őket. És ki lehet fogni nagyon jó ajánlatokat. Van, ahol rendszeresen belebotlok antikvár kötetként árusított Reader's Digest kiadványokba, amelyeken még rajta van az eredeti fólia, ki se lettek bontva! És nem 8-10ezres összegekért, hanem 1500-2000 forintokért vihetem haza.

Nem hiszitek? Pedig igaz. Legutóbbi portyám eredménye a Világjárók lexikona és az Európa volt, ilyen áron beszerezve. Az Európa sorra veszi kontinensünk országait, és bemutatja őket földrajzában, történelmében, kicsit a kultúrájából. Nagyon szép képek vannak benne, kifejezetten tetszettek az olyan horvát helyszínek benne, mint Plitvice vagy Dubrovnik. Ok, hozzáteszem, hogy nem mai csirke a kötet, így bizony a történelem már változtatott pár dolgon. Ebben még Szovjetunió és Csehszlovákia szerepel, így ajándékba nem adnám, de a polcomon bőven helye van. A Világjárók lexikona ellenben tökéletes karácsonyi ajándéknakcovers_29412.jpg is. Lexikon, vagyis abc sorrendbe tett szócikkeken keresztül mutatja be a világot. Megtalálhatóak benne az országok, a nagyvárosaik, hegyvidékek vagy éppen természeti jelenségek. Egy-egy jelentős témával kiemelt szócikkben foglalkoznak. Könnyen használható, tartalmas, és ennek is csodaszép a képanyaga. Frissebb kiadvány is, így nem kell attól félni, hogy Jugoszlávia jelen időben szerepel benne.

Nekem elsősorban a történelmi, földrajzi kiadványok keltik fel a figyelmem, ahogy a fenti példa is mutatja, de gasztronómiából is ugyanezt el tudom mondani. A Reader's méregdrága szakácskönyveit 1500-ért haza tudom hozni anyámnak, például.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8614451840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása