Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2018. december 16. - BBerni86
  • Kaira Rouda: A legszebb nap

sp6.jpgPaul Strom a szegénységből küzdötte fel magát a gazdagságba, ahol most tart. Ahol egy jó nevű cég egyik vezetője, aki feleségül vett egy gazdag szépséget, és aki két helyes kissrác édesapja lett. Szereti, hogy az emberek irigylik. Szereti, hogy a feleségét még mindig irigykedve végigmérik, ahogy bemennek valahova.

Erre a hétvégre Paul megtervezi a legszebb napot: amikor a család nélkül, kettesben együtt tölthetnek Miával egy kis értékes időt. Amikor a gyerekeket leadják a dadusnak, ők pedig elvonulhatnak romantikázni a vidéki villájukba. Paul vidáman vág neki az útnak, tele van jó érzésekkel. Ez most csodás lesz.

De már az út elején elromlik valami. Mia kényeskedik az étellel: az utóbbi időben sokat fogyott. Orvoshoz is jár, desp1_6.jpg még nem jöttek rá, mi baja. A pékség, ahova menni akart, zárva. Ahova Paul akar beülni, az nem tetszik a nőnek. Paul kicsit fel is húzza magát, és csodálja, hogy a pincér nem akad ki Mia rendelésein. De elnyomja magában a dühöt, ez akkor is a legszebb nap lesz!

De Mia az autóban olyan megjegyzéseket tesz, amelyek rosszat sejtetnek. Mintha többet tudna, mint amit tudhatna. Célozgat Paul dolgaira, amelyekről nem lehet tudomása. Idegesíti a férfit azzal is, hogy turkál a kesztyűtartóban. Hogy hívogatja a bébiszittert, ellenőrzi a fiukat. De amikor Paul akarja elérni a lányt, neki nem sikerül.

sp2_6.jpgNem tetszik neki, hogy a felesége vissza akar menni dolgozni. Ráadásul annak a férfinak az üzletébe akar betársulni, aki korábban Paul mentora volt, de Paul sikeresen kirúgatta. Megtiltja a nőnek, ha nem is indokolja meg, miért nem akarja, hogy ott dolgozzon. Nem tetszik neki, hogy Mia Caroline felől kérdezi. Aki egy fiatal alkalmazott a cégnél, aki tetszett a férfinak.

Mire megérkeznek a villába, a szomszédjuk már ott van. Buck, aki kertészkedni segített az asszonynak, akit Paul megvet. Most is Mia mellé áll, és Paul döbbenetére szembesítést akarnak tartani, ellene. Kiderül, hogy Buck korábban elit magánnyomozó céget vezetett. Neki tűnt fel Mia hirtelen fogyása, és rávette a nőt egy alaposabb vizsgálatra, majd sp3_5.jpgfigyeltette Paul-t. És most szembesítik a megtudottakkal.

Hogy jelenleg is szeretőt tart, egy fiatal eladólányt. Gretchen a neve, őt is megfigyelték. Tudják, hogy volt már felesége, Lois, aki kidobta az őt bántalmazó férjét. Tudják, hogy már az állása sincsen meg. Egy szép pályakezdő, Caroline a férfi alkalmazottja lett, és Paul rányomult. A lány kellemetlenül érezte magát, szólt feljebb és áthelyezték, Paul figyelmeztetést kapott. A férfi kivárt, aztán megint közeledni próbált a lányhoz. Zaklatásért elbocsátották, és most a felesége pénzéből élnek. De arra is van bizonyítékuk, hogy ő mérgezte folyamatosan Miát arzénnal. A mai azért lett volna neki a legszebb nap, mert vacsorára adta volna be neki a halálos adagot. Mia annyit értékelt csak, hogy Paul soha nem sp4_3.jpgbántotta a fiaikat. Így futni hagyja, elég sok mindent meg is tarthat, például a házukat. De alá kell írnia a válást és le kell mondania a fiai láthatásáról is. Paul eleinte tiltakozik, de aztán beadja a derekát. Felméri, nincs mivel zsarolnia a feleségét. Aláír.

De többé már nem is próbál játszani. A fiúkat nem tudja elvinni, már Mia szüleinél vannak. Gretchen is ellöki: Mia és Buck neki is meséltek a dolgairól. Paul így tervet sző: elmegy Palmsp5.png Beach-re, felszed egy gazdag özvegyet, és megint gazdag lesz mellette. De előbb még meg akar fizetni azoknak, akikre dühös. Belenyúl Caroline gépébe, és mocskos leveleket ír. Megveri Buck-ot. A szomszéd villa gazdáinak házát felgyújtja.

A rendőrség nem tud mit tenni, nincs bizonyíték ellene. Mia pedig nem ad, csak meg akar szabadulni a férfitól. Aki lement nővadászatra Palm Beach-re. Buck kijött a kórházból, és már jegyben járnak a nővel. Aki kezd felépülni, és a fiuk is jól vannak. Mia pszichológushoz hordja őket, aki biztatja: nem lesz semmi bajuk az apjuk miatt.

  • Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Csak a legvégét akarom elmesélni.

sp7.jpgLeleplezték Putyin kémjét, és a fedőművelet is lement, akit a nő helyett téglának mutatnak az oroszoknak. Dominyika kész lenne kiszállni, jelez, hogy mentsék ki. Nate jön is, hogy kivigye. De Nate esik orosz fogságba. Dominyika el tudja vitetni Moszkvába, és kész tárgyalni a túszcseréről. Bízik benne, hogy kevés fájdalommal kimentheti innen a férfit.

Ám Putyin, aki már Dominyika szeretője is, az amerikai vezetésbe beépült kéme leleplezése miatt paranoiás. Nem hiszi, hogy az a vakond, akit az amerikaiak annak akartak eladni neki. Három jelöltje van, ki az amerikaiak besúgója. Dominyika is az egyik jelölt. Elviteti őket a moszkvai börtönbe, ahol a legkegyetlenebb kínzómesterrel akarja kiszedetni a tégla nevét Nate-ből. Iszonyatosan megkínozza, de Nate nem áruljasp8.jpg el a szerelmét. Magában csak azért imádkozik, hogy a lány ne lépjen közbe az érdekében. A hármasból más már kimenekült, Dominyika meg parancsba adja a kínzás befejezését. Nate fontos dolgokat tud, de ez az állat megöli, ami senkinek sem az érdeke. A kínzó csak azért is, még egyszer lecsap az acélrúddal. Dominyika agyonlövi a kínzót, majd Nate mellé siet, aki meghal a kezei között. De az álca sértetlen maradt.

Dominyika nem szállt ki. Vezeti tovább az orosz kémszervezetet, miközben Putyin heti kétszer rámászik – a nő így újra veréb lett. De most az amerikaiaké. Folyamatosan jelent a CIA-nak. Nate halálával valami benne is meghalt.

Ahogy írtam már: kémként győzelem, de magánemberként Nate és Dominyika is vesztett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7314472668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása