Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Houck: A tigris végzete

Tigris sorozat 4.

2019. január 05. - BBerni86

Próbatételes, harcos, szerelmes, kalandos.

Kelsey Lokesh csapdájába esett, de nem szándékozik könnyen adni az életét. Nem csak a varázsló terveit igyekszik kiszimatolni, de megtéveszti és a szökésen is dolgozik. Azért nem ért, hogy Ren és Kishan is érkezik a megmentésére. A csapat arat egy győzelmet, de ezzel még nem nyerték meg a háborút. Még szükség van egy áldozatra és rejtély megfejtésre, hogy a fiúkról le lehessen venni a tigris átkot. A szívük szakad bele, amikor Mr. a_tigris_vegzete.jpgKadam az életét az életét áldozza a nagyobb célért. Mert már nem csak arról szól a történet, hogy Durga istennő ajándékaival megmentsék a két herceget: a múltba kell utazniuk, segíteniük kell Durga istennő születésében, és a végső csata során annak is el kell dőlnie, melyik herceg nyeri el Kelsey szívét és melyikkel lesz közös jövője.

Az ember egyik szeme sír, a másik nevet. Egyrészt, örülök neki, hogy végre kijött a Tigris sorozat negyedik része, így megvan a teljes széria, kész a zárás. Mégis csak akkor igazi egy sorozat, ha olvasható minden része! Ugyanakkor a kis ördög nem bír elhallgatni a bal vállamon ülve és a fülembe suttogva: mikor is volt az előző rész? Emlékszel még rá egyáltalán? Kisördög, ha nem is mindenre, elégre!

Mert tény, nem tudnám elsorolni, melyik részben milyen próbát kell kiállni a két hercegnek és a lánynak, hogy az átkot megtörjék. De ebben a kötetben volt annyi emlékeztető, hogy a keret szépen visszajöjjön. Kicsoda Kelsey, hogyan keveredett bele ebbe az átoktörő akciótervbe, még a szerelmi háromszög kialakulása és a múltbeli, átokkezdő események is megvannak. Szóval, aki olvasta az előző hármat, nem kell azokat újraolvasni, nélküle is hamar képbe kerül újra és érti majd a cselekményt.

Ez egy a zsánerek közé jól illeszkedő fantasy YA. Vagyis, vannak benne természetfeletti elemek, és egy jó mesei háttér, amitől fantasy lesz. Elátkozott hercegek, kalandok az istennő mágikus ajándékaiért, nagy csata a gonosz varázslóval. A regény érdekességét növeli, hogy nem a jól ismert nyugati kultúrából meríti az alapanyagot. Nem elátkozott görög-római hercegek vannak, akik küklopszokkal és hidrával küzdenek meg. Hanem indiai hercegek, és keleti szörnyetegek fenik rájuk a fogukat.

Ami viszont annyira tipikusan YA, hogy igazából fáj is: Kelsey, a kisvárosi lány, aki tulajdonképpen a szomszéd lány mintapéldánya. Nem a legszebb, nem a legokosabb, de belekeveredik ebbe a történetbe, és a szerelemért hősnővé válik. Rajta fordul meg minden, és naná, hogy a két meséses tökéletes herceg beleszeret. Jöhet is a nagy kérdés: Kelsey, kit választasz? Ott van, ugye, Ren, aki az elejétől a nagy szerelem. Aki a helyesebb, hősiesebb, jobb herceg. De Kishan is annyira jóképű, meg bátor, és annyira szeret! Na, mi lesz? Válassz már! Úgyis tudom, mi lesz a vége! És majdnem idegbajt kaptam, amíg erre Kelsey is rájön, jó sok nyavalygás után. Ami, tudjuk, a halálom. Csak a nyavalygástól mentsem meg engem a regények védőszentje!

A karakterek tehát túl mesések, hogy igaziak legyenek. Legalábbis a srácok. Kelsey meg szenveleg, ahogy YA hősnőtől várható. A regény különben szórakoztató, ez ment valamit.

A végszó legyen az, hogy örülök, hogy a sorozat végét is elolvashattam, végre.

 

Houck: A tigris végzete – Mint fantasy YA: 60% a keleti mitológia feldobja, de a szerelmi szála teljesen zsáneres.

Szubjektíven: 50% annyira unom már, ahogy Kelsey a két testvér között billeg! Különben ok.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8614526886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása