Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. január 16. - BBerni86

Szinte valamennyien gyűlölik a testüket. A nők és az ő testük! A legmérgezőbb és a legbántalmazóbb kapcsolat. (Moriarty: Kilenc idegen)

 

Ideje azt csinálni, amit a szuperhősök szoktak: ugrálni kicsit a tetőkön. Baszki. Ezek nagyon messze vannak egymástól. És magasabbak is, mint amilyennek a képregényekben tűnnek. Szarok bele. Gyalog megyek.

(Millar & Romita Jr: Kick-Ass)

 

Én úgy látom – vélekedett –, hogy csak egy esetben mondhatod azt, felértél a csúcsra: ha élve visszajössz. Csak félig végezted el a munkát, ha nem ereszkedtél le a hegy tetejéről. (Milton: A történelem bizarr lábjegyzetei)

 

  • Azt csinálok, amit akarok. Senkinek sem ártok vele, jó?
  • Elég az, ha magadnak ártasz.
  • Magának mindenki úgy árt, ahogy akar. A testem az egyetlen dolog, ami igazán az enyém. (Szaszkó: Vigyázz rám)

 

Mindenki mindig hol elveszít ezt, hol hátrahagy azt, és régi emlékekbe kapaszkodik, miközben száguld a jövőbe. Mindenki egy elszabadult vonat utasa. (Reeve: Csillagvonatok)

 

Hortnak először is semmi keresnivalója nem volt az iskolában történelemprofesszorként, mivel halvány fogalma sem volt a történelemről, és egészen biztos volt abban, hogy ezt a diákjai is pontosan tudják, de soha nem panaszkodtak, mert jó helyezéseket adott nekik, és péntekenként cukorkát osztogatott. (Chainani: Az én váram)

 

Az ember sokkal többet el tud viselni, mint azt eredetileg gondolná. Amíg bele nem kerül egy helyzetbe, addig úgy véli, hogy ő biztosan nem élne túl egy ilyen vagy olyan szörnyűséget. Aztán megtörténik vele valami, amit addig elképzelhetetlennek tartott, és meglepve tapasztalja, hogy a szíve tovább dobog, a tüdeje újra meg újra megtelik levegővel, és a vére zubog az ereiben. Egyik sem úgy, mint azelőtt, de mégis minden rendületlenül mozgásban marad. (Cooper: Kétségekbe zárva)

 

Úgy érezte, mintha a beleit tépkednék ki, ha csak rágondolt, hogy elválik Jessicától, de manapság már attól is úgy érezte, mintha a beleit tépkednék ki, ha vele marad. Bárhonnét nézte, mintha a beleit tépkedték volna ki. (Moriarty: Kilenc idegen)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314564158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása