Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Scott: Szélhámos szerelem

2019. január 19. - BBerni86

Alkus, valóság show-s, szerelembe esős.

Bora keményen dolgozik azért, hogy sikeres és saját köröm stúdiója legyen. Pénz azonban kellene még, így amikor megkeresik egy különös ajánlattal, nem tud nemet mondani. Csak egy kis szerepet kellene eljátszania: Somlay Ariel, a világranglista elején tanyázó magyar származású teniszező otthon akar vállalatot indítani a sportkarrierje mellett. De ehhez ismertté kell válnia, és azt találták ki, egy valóságshow keretei között mutatják be az életét a szélesebb közönségnek. És kell neki egy látszat barátnő, mivel a tenisz mellett nem volt ideje szelhamos_szerelem.jpgkapcsolatokra. Bora lesz a lány, akit összeköltöztetnek a végtelenül komoly férfival, egy nyúllal, és aki a családjának sem vallhatja be, hogy mindez csak színjáték. De valóban az? Ahogy egyre forróbbak a viszonyok, Bora egyre közelebb kerül a szíve elvesztéséhez.

Tudom, hogy kell a mese mindenkinek. Tudom, hogy van, akinek ez jelenti a kikapcsolódást. Ahol nem kell félni a konfliktusoktól, ahol a szép emberek boldogan élnek, amíg meg nem halnak, miután pár nehézséget leküzdöttek egymás oldalán. De sajnos, azt kell mondanom még mindig, hogy én csak ideges leszek ettől a zsánertől. Nem olyan mese, mint egy Bűvölet, de mese. És az a sok erotika…

Mert ebben akad bőven az is. Bajom is a kötettel, hogy Bora és Ariel – akinek a neve külön megviseli az idegrendszerem. Igen, én egyike vagyok azoknak a lányoknak, akiknek a Kis hableány volt az egyik kedvenc Disney meséje, így Ariel hallatán nekem nem egy szexi pasi képe villan fel, bocs – nagyon hamar, pár napos ismertség után szeretőkké válnak, és a regény terjedelmes részét teszi ki, ahogy egyfajta pavlovi módszerrel Ariel orgazmusra programozza a lányt. Komolyan! Ahogy Pavlov elérte a kutyáknál a csengővel a nyáladzás megkezdését, Ariel arra trenírozza Borát, hogy visszaszámolásra élvezzen el. Nem is tudom, ezen sírnom, vagy nevetnem kellene. Inkább nevetek. Igen, ez nekem inkább vicces, mint erotikus.

De azt akartam ebből kihozni, hogy nagyon problémásnak találom, hogy az ilyen szerelmesnek mondott regényekben a szerelem és a vágy fogalma nagyon erősen összekeveredik. Azt készséggel aláírom, hogy Bora és Ariel szexuálisan passzolnak és vonzzák egymást. De ez vágy. Mitől lesz ez szerelem? Talán a kötet végére elkezdenek ismerkedni is, de egymás megismerése nélkül ezt nem tudom szerelemnek elfogadni.

A történet alapból is nagyon meseszerű. A lányt, aki helyes, de csak ennyi, kiszemelik az álompasi mellé szereplőnek. Mi ez, ha nem egy női vágyálom, főleg, hogy össze is jönnek a műsor alatt? Igazi konfliktus kevés van benne, azt is műnek érzem. Mindketten szerződést írnak alá, és az lesz Bora kiborulásának oka, hogy Ariel aláírta, hogy a műsorban tartja őt. Mondhatom, ez aztán ok a sértődésre, amikor ő is aláírt egy szerződést, hogy eljátssza a barátnőjét. Kamu konfliktus – igen, ez is a negatív listámon szerepel.

Ami menti a menthetőt, és a szórakoztató kategóriában tartja a kötetet, hogy humoros elemek is kerültek bele bőven. Vicces mellékszereplők, mókás helyzetek – mondjuk, amikor a fiúnak beharangozott házi nyúl egyszer csak ellik négy kicsi nyuszit. Komédia szinten látok benne lehetőséget, de mindig a szerelem – vágy – erotika vonal uralkodik.

Folytatása is lesz még. Akinek a zsáner fekszik, jó könyv lehet, én nem ez a kategória vagyok.

 

Scott: Szélhámos szerelem - Mint romantikus: 60% mesei elemekkel, sok erotikával, tipikusan női szórakoztató könyv.

Szubjektíven: 15% ez az, ami abszolút nem a világom. Néha a humorát bírtam, de ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr114568918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása