Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

2019. március 15. - BBerni86

Cím: Arany János sorozat 2. kötetemire_14.jpg

Szerző: Cselenyák Imre

Műfaj: történelmi regény

Cselekmény: mivel konkrét adatom nincs, inkább csak találgatni tudok. Az előző rész 1848-ig ismertette a költő életútját, logikus lenne, hogy innen folytatódik a cselekmény. Az 1848-49-es szabadságharc, Szendrey Júlia története, a megtorlás évei, A walesi bárdok… vagyis, Arany János életútjának második fele. (Mivel annyira divat most a trilógia, nem lepne meg, ha az öregkor egy harmadik rész tárgya lenne.)

Várható megjelenés: erősen kérdőjeles. Tavaly könyvfesztiválon a szerző azt mondta, készül. Könyvhétre nem érkezett meg, talán most majd igen?

Miért várós?

  • Az első rész nagyon tetszett. A cselekménye, a nyelvezete is kiváló volt. Kifejezetten szerettem, ahogy az Arany versekre, balladákra is tele volt utalásokkal.
  • Cselenyák nagyon szimpatikus ember, akinek van lehetősége elmenni hozzá egy író – olvasó találkozóra, ne hagyja ki! Értelmes, kedves, jó mesélő.
  • Nem Arany a kedvenc magyar költőm, de szeretem a munkáit. Főleg a balladáit. Az életrajzból még hátravan az a történet, hogy születtek a lángsírba tartó walesi énekesek, akik közül egy se mondta, hogy éljen Eduárd.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9214686876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása