Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Chicagói maffiaháború 1.

2019. március 16. - BBerni86

Maffiás, szenvedélyes, egymásba kapaszkodós.

Lily DeLuca a szülei halála óta menekülne a világból, melybe beleszületett. Amint 18 lett, Európába ment, és vissza se nézett. Már 3 év telt el, és a bátyja most hazahívja. A maffia világában a lány nem mondhat nemet, haza kell mennie Chicagóba. Ahol Dino parancsba adja, hogy férjhez megy. A kiszemelt vőlegény egy rivális család tagja, Damian Rossi. A Szellem fedőnevű bérgyilkos, aki tartozik egy szívességgel Dinónak, aki ezt most be is hajtja. Életért életet: Damian lesz Lily férje, egyben védelmezője, akinek mindent meg kell tennie, hogy a lány titokzatos_es_tuzes.jpgboldog legyen és biztonságban éljen. A férfinak nincs is ellenére a feladat: gyerekkora óta szép emlékeket őriz a lányról, aki tüzes szépséggé érett. Bár Lily küzdeni akar a parancs ellen, Damian tüzes csókjainak talán nem is akar ellenállni. De nyílhat igaz szerelem a háború árnyékában, ahol oly könnyű halni?

A chicagói maffiacsaládok szerelmi ügyeit elmesélő Bethany-Kris sorozat odakint szép sikereket ért el, amit jól mutat, hogy angolul már a sokadik kötetnél jár a széria. Már az első történetből is látszik, mi a tematika: rivális maffiacsaládok gyermekei szeretnek egymásba, miközben dúl köröttük a háború. Minden rész egy másik pár története, és a már korábban összejött szerelmesek mellékszerepelnek egymás történeteiben.

Az első rész Lily és Damian története, ami sokkal inkább egy forró románc meséje, mint egy maffiaháború felvezetése. Meséltem már nektek Vito Santorino sorozatáról, mely egy monumentális maffia eposz. Az tényleg bemutatja az alvilági üzelmeket, ez ahhoz képest semmi. Hiszen, ahogy a leírásból is kiderül feljebb, ez elsősorban nem maffia regény.

Olyannyira nem, hogy hiába próbál minimálisan gyilkosságokról és cselvetésekről is szólni, nekem nem sikerült átlátnom a cselekmény ezen ágát. Annyi lejött, hogy van, aki bosszút akar állni a szüleiért, és ezért kirobbantana egy háborút. Plusz, azt is levettem, hogy négy nagycsalád vezeti a helyi alvilágot: Rossi, DeLuca, Trentini és Conti. Ennél többet azonban nem tudok elmesélni, néha nem is bírtam követni, hogy ki kit öl meg és miért. Még Damian gyilkosságait se, pedig ő az egyik főszereplő.

Ellenben az nagyon érthető és szemléletes, hogyan talál egymásra Damian és Lily. Ahhoz képest, hogy a lány mennyire kiakad a kényszeresküvőn, nem kerül neki sok időbe, hogy Damian ágyába menjen, és szenvedélyes viszonyt kezdjenek egymással. Majd jön az, amit az ilyen regényekben nagyon utálok: pillanatok alatt ott tartanak, hogy végzetesen szerelmesek egymásba. De mégis, miért? Nem ismerik egymást, de az ágyban tökéletesen összeillenek. Bethany-Kris nem is pironkodik, anatómiai részletességgel ecseteli kalandjaik lepedőn és falnak dőlve, vagy ahol éppen egymáshoz férnek. De ez szex, nem szerelem! Simán csak rühellem, amikor így egybemossák ezt a kettőt.

Mély jellemeket, összetett szereplőket se várjon senki. Damian még csak hagyján, neki van lelke és indítékok a tettei mögött. De Lily… róla annyi derült ki számomra a cselekményből, hogy buja és jók a lábai. Nem éppen egy nagy jellemrajz.

Többre becsültem volna, ha a maffia vonal erősebb a szex ellenében, de nem így lett.

Plusz, már felvezeti a következő kötetet is, egy reménytelenebb helyzetben levő párossal.

 

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes – Mint new adult: 45% sematikus hősök, sok forró jelenet, de a maffia szál csak háttér.

Szubjektíven: 30% nagyon érezni, hogy csak egy nyitánya a sorozatnak. Bár lenne akciósabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5514691604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása