Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Jézus, másként

2019. március 19. - BBerni86

r5_8.jpg5: Safier: Jézus szeret engem - ez a Jézus az eredeti, csak éppen napjainkban jár az emberek között és készül az utolsó csatájára, a világ végére. Addig is ácsként dolgozik. Megismerkedik egy lánnyal, aki a szomszéd lány megtestesítője, szerencsétlen ízléssel a pasik terén. Jézus szereli a tetőjét, Marie meg nagyon szerelmes lesz. De egy kapcsolat Jézussal a világvége előestéjén? Maradjunk annyiban, Marie megint a nem jó emberbe szeret bele. Humoros, könnyed könyv, amibe jobb nem belegondolni, mert akkor kiakaszt. Miért pont Marie kellene Jézusnak? Mert, hogy Marie miért kattan rá, az érthető. De ebből elég ennyi is.

4: BeauSeigneur: Krisztus küldetése - ez a Jézus az eredetiből lett, a tudománynak hála. A r4_10.jpgtorinói lepelről sikerült DNS mintát kinyerni, egy kis klónozás, és kész is a gyermek, aki tökéletes mása a megváltónak. Még a véletlenek is összejátszanak, hogy másként fordulhatna elő, hogy Christopher Goodman - már a neve is beszédes... - szülőanyja egy Maria nevű nő lesz. Ám ha a világra hozták a megváltót, ezzel beindították az utolsó ítéletet is. A felnövő Christopher politikai pályára lép, és lesz itt r3_12.jpgküzdelem az Antikrisztussal meg manipulatív emberekkel is bőven.

3: Brown: A da Vinci - kód - ez a Jézus az eredeti, csak teljesen más szemlélettel. Leveti róla a vallásos áhítat, egy emberré teszi, egy nagyon jó emberré. Tulajdonképpen a regénynek ő nem is szereplője, csak a köré épített vallás kapcsán a személye a rejtély. Ki volt igazán? Nem meglepő, hogy a katolikus egyház kiakadt tőle, pedig ez a Jézus sokkal szerethetőbb és követhetőbb példa, mint az isten fia.

2: Moore: Biff evangéliuma - ez a Jézus is az eredeti nyomain halad, csak megint r2_9.jpgszemléletváltással. Humorosan, egy olyan próféta szemszögéből, aki úgy viselkedett, hogy a többi próféta inkább úgy tett, mintha Biff nem is létezett volna. Aki Jézus gyerekkori haverjaként végignézte, ahogy Jézus azzal foglalatoskodott, hogy feltámassza a kisöccse által megölt gyíkot. Akit megleshetett szex közben is, hiszen Isten fiának tisztának kellett maradnia, de azért tudni akarta, miről mond le. Aki elkísérte Jézust keletre is, ahol Jézus a keleti vallásokban, míg Biff a Káma-Szútrába merült nyakig. Formabontó, vicces, de Jézus azt az üzenetet hozza, amit a Bibliában is.

r1-1_1.jpg1: Lewis: Narnia - ez a Jézus talán a legmerészebb másítás a listán. Valljuk be, azért Jézus Krisztusról nagyon keveseknek jut eszébe egy beszélő oroszlán. Pedig itt ez a helyzet, és Lewis nem is titkoltan zsuppolta tele a gyerekkönyv sorozatát keresztény motívumokkal. Egészen addig, hogy Aslan egy személyben tűnik istennek és Jézus Krisztusnak is. Emlékezzetek csak a sorozat második részére, amelyben meghal a többiek bűneiért. Vagy, a végére, amikor elviszi a gyerekeket és Narnia világát az igazi országába, ami a menny. Vigyáz az emberekre, de minden teremtményére is. Bölcs, megbocsátó, tele van szeretettel. Az, hogy mekkora fantasy épült köré, pedig sikeresen elrejti a mögöttes tartalmat. Keresztény fantasy a javából.r1-2_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314695964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása