Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Armentrout: Dermesztő érintés

Komor elemek 2.

2019. március 24. - BBerni86

Szerelmi háromszöges, természetfelettis, rejtélyes.

Layla szenved, amióta Roth feláldozta magát, hogy megmentse a világot és benne őt is. Az sem segít a helyzeten, hogy Zayne állandó kísértésként van mellette. Gyerekkora óta szereti, de tudja, soha nem lehetnek együtt. Roth azonban visszatér a pokolból, vele együtt rossz hírek is. A szertartás lehet, hogy sikerrel járt, és a dermeszto_erintes.jpgFöldre szabadult egy lilin. Ő jött el, hogy megállítsa. Majd azt is közli a lánnyal, hogy csak játszott vele, igazából nem jelent neki semmit. Mégis, ahogy együtt dolgoznak az ügyön, és próbálnak rájönni, ki áll a démoni megbetegedések és halálok mögött, kétértelmű jeleket küld. Hazudott volna az érzéseiről? Zayne is egyre erőteljesebben nyomul. Layla gyötrődik a két fiú között, és a félelemmel, mi van, ha ő okozza a rejtélyes megbetegedéseket és haláleseteket?

YA olvasóknak nem kell különösebben bemutatnom a szerzőt. Jegyzi a nálunk is nagyon sikeres Luxen sorozatot, amiből már várom is, mikor kezdenek el filmet vagy sorozatot forgatni. Tipikusan olyan szerelmes, természetfelettis történet, ami sorozatgyártásra termett.

A Komor elemek nekem jobban tetszik, mint az ufós történet. Aki még nem ismerné, itt angyalok és démonok harcolnak. Pontosabban, vízköpők és démonok, hol egymással, hol egy közös fenyegetés ellen. Mivel a keresztény mitológia is kitermelt pár lehetséges természetfeletti lényt, van bőven merítési lehetősége a szerzőnek. Most is hoz be új ötleteket, és bővítgeti a korábban megkezdett világot. Nem viszi túlzásba, de van előrelépés.

A cselekmény egyszerre folytatás, ami felveszi ott az eseményeket, ahol az előző rész véget ért, és új események indítója is. Jól működik 2. kötetként. Ugyanakkor önállóan is el lehet olvasni, minden olyan cselekményszál, mely kell ennek a résznek az értéséhez, épp annyira van felemlegetve, hogy képbe hozza a most csatlakozó olvasókat. Viszont, a záró részhez, kelleni fog ennek a kötetnek az ismerete. Nagyon függővéget kapott, konkrétan semmi nem dőlt el még ennek a résznek a végére. Vagyis, előkészíti a szálakat, amiket majd a következő részben sorra le lehet zárni. Legyen az szerelmi, vagy éppen harcos téma.

A cselekményt kellően pörgeti, vannak benne halálok, nyomozás, természetfeletti rejtélyek. Meg, természetesen a szerelmi háromszög.

Amit annyira utáltam! Már az előző részben eldöntöttem, melyik fiúval kellene a végére maradnia a lánynak. Ott ez egészen nyilvánvaló. Most el akar Armentrout bizonytalanítani, és nagyon erősen behozza Zayne karakterét, mint Roth riválisát Layla szívéért. Olyan angyalira és tökéletesre faragja, hogy az már komolyan túlzás.

De még jobban utáltam, ahogy Layla bizonytalankodik kettejük között. Zayne vagy Roth? A halálom a nyavalygás, és Layla most bőven szolgáltat okot arra, hogy kiakadjak. Mintha olyan nagy döntés lenne. Azzal nem tud mit kezdeni, hogy félig démon, és egy csókkal is kiszívná Zayne lelkét. Nincs jövőjük! Már itt is van a lány, aki abszolút úgy van megírva, hogy Zayne tökéletes párja legyen. Érdekel is, erre a srác mikor jön rá.

Abban különben YA tipikus a könyv, hogy mindkét srác tökéletes, szexis és nagyon a lányt akarják. Aki meg bizonytalankodik, lelkizik, szóval, nagyon kamaszos.

Az első rész nekem jobban tetszett, de a 3. részre jövök vissza. Remélem, az megint jobb lesz.

 

Armentrout: Dermesztő érintés – Mint YA urban fantasy: 75% viszi tovább a cselekményt, fejleszti a világot, érzelmes is.

Szubjektíven: 65% Roth drukkerként kevesellettem a jeleneteit, Layla gyötrődése irritált.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5414711393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása