Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. március 27. - BBerni86

Torzonborz töpörcsegek vótak az istenadták, rosszabb sorsuk vót, mint a baróti bányászoknak, mint a gölöncséri szénégetőknek, mocsok, ganyé kénlódással keresték a kenyerüket: írók, költők, szerkesztők vótak, szövegeket lapátoltak Székelyföldön, kivéve a hetediket, a titokzatos jövevényt. Fekete Vince, György Úr, Lázár Lacika, Molnár Vilike, Muszkasanyi, Sántha Attila és Tyrion Lannister – így hívták a likfótiakat. (Orbán: Hófehérnépecske; In: Az év novellái 2019)

 

  • Még itt vagyok, és amíg nem csináltunk meg mindent, addig nem is megyek sehová.
  • Honnan tudod? – pillantott rá kétségbeesetten.
  • Mert úgysem találom meg az alagút végén levő fényt ilyen napsütésben – nevette el magát az égre nézve. (Nielk: Kísérő árny)

 

Nem tudhatjuk, miért büntet bennünket Allah, hiszen az ember mindig ugyanolyan, ahogy én látom, rossz is meg jó is. Egyszer kegyesek, máskor kegyetlenek, egyik nap könyörületesek, aztán könyörtelenek vagyunk. (Cselenyák: A sivatag hercegnője)

 

Ünnepeljük a tavasz közeledtét! Freja-napi ünnepség program

10 óra Fiatal Hősök Botos Jégbunyó Tornája a befagyott öbölben. Nincs szabály. Nincs kegyelem. Nincs túlélő. Nincs határ. (Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát)

 

Az igazság nem mindig derül ki, és ezért mindannyian hálásak lehetünk. (Dawson: Kegyes hazugságok)

 

A szépség volt az ár, amellyel fizettünk; elveszítettük a mindennapi csodákat. (Tremayne: Mielőtt meghaltam)

 

Nem vonhatod vissza a hibáidat. Soha. Hanem felégetnek belülről, a részeddé válnak, egy rossz, rohadt, fojtogató részeddé. (Hamilton: A tökéletes barátnő)

 

Olyan kirobbanó életszeretet áradt belőle, hogy egy holtat is feltámasztott volna. Oké, talán nem bármilyen állapotú holtat (…) (Berta: Tetkó; In: Az év novellái 2019)

 

Tudom, hogy Layla nem gonosz. Elvégre hosszú évek óta ismerem. Kábé annyira lehetne gonosz, mint egy komisz pandabébi, vagy ilyesmi. (Armentrout: Dermesztő érintés)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6814713143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása