Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. április 17. - BBerni86

Amit mondanak: Nem szeretnének kémkedni a barátaik után.

A valóság: Semmire sem vágynak jobban, mint hogy mindent tudjanak a barátaikról, és ítélkezhessenek felettük.

Ipso facto: Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója 55,2 milliárd dolláros vagyont halmozott fel.

Amit mondanak: Nem érdekli őket a kikötözős szex, a dominancia és a szadomazochizmus.

A valóság: Szeretnének az egyetemista lány és a dúsgazdag üzletember közti BDSM-szexről olvasni.

Ipso facto: A szürke ötven árnyalatából 125 millió példány fogyott el.

Amit mondanak: Szeretnék, hogy a politikusok körvonalazzák a konkrét szakpolitikai véleményüket.

A valóság: Szeretnék, hogy a politikusok megkíméljék őket a részletektől, de keménynek és magabiztosnak tűnjenek.

Ipso facto: Donald Trump. (Stephens-Davidowitz: Mindenki hazudik)

 

Valódi adottság segíteni másoknak, hogy másképpen lássák a világot. (Ross: A királynő felemelkedése)

 

Ha eljön a Gonosz, hogy megtérjen, és már nem lesz többé Gonosz, akkor mihez képest lehetünk mi jók? (Kal Pintér: Atyavilág)

 

  • Mi pedig egyszer voltunk egy olyan szállodában, Észak-Walesben – vette át a szót Hugh -, ami olyan volt, mint egy temetkezési vállalat. A szoba csordultig volt művirággal, az egyik ráadásul talapzaton állt a sarokban.
  • El sem hinnék, milyen nyomasztó volt – tette hozzá Bronwen fintorogva -, pedig az volt. Először nem tudtam megmondani, miért. Aztán rájöttem, hogy a virágdíszek pont olyanok, mint egy ravatalozóban.

Hugh megborzongott.

  • Alig aludtam valamit. Egész éjjel azt vártam, mikor ugrik ki a szekrényből egy fej nélküli hulla. Ráadásul a tulaj magas, vékony figura volt, kétoldalt kopaszodó sötét hajjal, mint valami vámpír. (Pollard: Visszatérés a kis francia panzióba)

 

A Facebook nem digitális igazságszérum, hanem amolyan „hencegjünk a hiper-szuper életünkkel” - szérum. (Stephens-Davidowitz: Mindenki hazudik)

 

Teljesen mindegy honnan jöttek, a kölykök mind ugyanolyanok… Kegyetlenek. (Remender & Craig: Orgyilkos osztály)

 

Azért dolgozott, hogy ne kelljen soha szívességet kérnie, hisz tudta, a kegyes szívesség mindig drágább, mint bármi más, amiért fizet. Tudta, ha valamit azért kap, mert kéri, mert mások szánalmára, jóindulatára apellál, azt többszörösen megfizeti majd. (R. Kelényi: Mennyei bűnök)

 

Igaz, hogy Hibbanton a kívánatosnál kissé gyakrabban esett az eső. Az is lehet, hogy egy picurkát talán szeles, mocsaras, sziklás és hangás vidék volt. És kétségtelenül akadtak ennél tisztább egek, gazdagabb földek, valahol a tengeren túl. De Hibbant volt a Huligánok otthona, és talán végső soron más nem is számít. (Cowell: Így utazz sárkányviharon)

 

  • Áldozati tőrként használták, embereken és állatokon egyaránt.
  • Jaj, csak állatokon ne!

Ethan horkantott egyet.

  • Mert az emberáldozat oké?
  • Nem feltétlen – válaszoltam. – De állatokat ölni? (Cooke: Az elvadult küldetés)

 

Mindannyiunknak szüksége van képzésre, hiszen egyikünk sem születik későbbi szakmája mesterének, még ha némely tudósok ezt is állítják. (Ashley: Gyilkosság a cselédfertályban)

 

Az úszóverseny hagyományos viking időtöltés volt, és mivel a vikingek kissé lököttek voltak, úszni sem úgy indultak, mint mások, hanem teljes fegyverzetben: kardokkal, fejszékkel, tőrökkel meg a többivel felszerelkezve. Fel sem merült bennük, hogy így nehezebb fennmaradniuk a víz felszínén. (Cowell: Így utazz sárkányviharon)

 

A boldogság csupán a fájdalom hiánya. (Remender & Craig: Orgyilkos osztály)

 

Egy hét is beletelt, mire a várost vezető atyákat egy gyorsító rendelet segítségével tömegesen pappá szentelték. És ekkor elszabadult a mennyország. (Kal Pintér: Atyavilág)

 

Úgy neveztem el ezt a grafikont, hogy „Inni, dolgozni, imádkozni.” Az emberek tizenéves korukban isznak. Huszonéves korukban dolgoznak. Harminc felett pedig imádkoznak. (Stephens-Davidowitz: Mindenki hazudik)

 

  • Szerintem fel kellene áldoznod valamit – mondta Ethan.
  • Önként vállalkozol? (Cooke: Az elvadult küldetés)

 

Egyáltalán nem kellene, hogy szóba kerüljön egy-egy bíboros szerelmi élete. Már önmagában az is visszataszító, hogy némely papoknak van szerelmi élete. (R. Kelényi: Mennyei bűnök)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10014763582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása