Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Drog

2019. április 23. - BBerni86

5: St. Aubyn: Patrick Melrose – Patrick akkora drogos, hogy hozzá képest a Trainspotting szereplői ártatlan 5_15.jpgministránsoknak tűnnek. Képtelen józanul megmaradni, állandó kábulat és őrület az élete. Időnként próbálkozik kitisztulni, néha ideig-órái sikerül is neki, de nem gyógyulhat meg igazán, amíg nem képes azzal szembenézni, ami miatt a droghoz menekült. Az apja évekig molesztálta, megmérgezte egy életre, és az anyja hagyta ezt. Egy ember drámája, a történet egyben egy társadalmi réteg bukásának krónikája is.

4_19.jpg4: Perez-Reverte: A Dél királynője – Teresa ártatlan, szerelmes mexikói lány volt. Balszerencséjére a szerelme nem volt ilyen ártatlan. Mire a lány észbe kapott, máris a drogvilág közepén és életveszélyben találta magát. Ő azonban nem akart áldozat lenni, és képes volt meghozni nem egy nehéz döntést. Áldozatból elkövető lett, és hamar magasra is tört, a férfiak világában emelkedett nagyon magasra. Alvilági királynő lett, akinek a drog már mindennapi munkaeszköz csupán.

3: Zacher: Zacher 2.0 – ismeretterjesztő kötet, ami a drog kérdéséről is részleteiben értekezik. A 3_21.jpgvilágon, Európában, nálunk mi a helyzet vele? Milyen anyagok vannak forgalomban, kik az állandó fogyasztók, milyen veszélyek vannak? Ráadásul, Zacher kiterjeszti a fogalmat. Nem csak olyan drogokról ír, mint a marihuána vagy a kokain. Sorra veszi, napjainkban milyen függőségek tartják markukban az embereket. Láttál már okostelefon zombit? Ha ezt a kötetet olvastad, rádöbbensz, mennyien vannak már körötted.

2_25.jpg2: Winslow: Drogháború – monumentális tabló, több évtizedet felölő történet, amiben több életpályán keresztül láthatjuk, mire képes a drog. Mocskos, brutális világ rajza, amit elolvasva mocskosnak érzed a bőröd. Ahol nem csak a drogkirály nyúl egyre mocskosabb eszközökhöz, az elszánt DIA ügynök is mélyre kell, hogy merüljön, ha nyerni akar. Ahol vér folyik, nők árulják magukat, mindenki korrumpálódik. A szerző nyers, kemény stílusa is hozzájárul, hogy elmerüljünk a mocsokban és háborúban.

1: Forsyth: A Kobra – az Államokba iszonyatosan sok kokain áramlik, nem csak mérgezve 1-2_12.jpgaz embereket, de gazdaságilag is komoly érvágást okozva az országnak. Az elnök tenni 1_14.jpgakar valamit, és felállít egy titkos osztagot. Paul Devereaux, egykori CIA osztagos kapja a feladatot, hogy végezzen a drogvilággal. Ő előre szól, ezt a játékot csak mocskosan lehet játszani, és lesznek áldozatok. Nem is kevesek – ha véghezviheti, nyernek. Megkapja az engedélyt, és tűz ellen tűzzel kezd harcolni. Elszabadul a pokol, és hullni kezdenek az emberek. Izgalmas történet, sok akcióbetét, miközben a drogvilág rajza is. Az üzenetről nem is beszélve – szörnyek ellen csak szörnyek tudnak eredményesen fellépni, és ha nem mered bemocskolni a kezed, mindig veszteni fogsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr514758753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása