Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Park: Lélegezz velem 1-2

2019. május 18. - BBerni86

Szerelmes, múlt sebeit begyógyítós, családos.

Blythe a helyét keresi az egyetemen és az életben is. Traumákat fojt el, kívülről senki meg nem mondaná, hogy a flörtölős, csinos lány milyen sebzett odabent. A tengerparton botlik bele a jóképű Chrisbe, aki azonnal vonzani kezdi. A fiatalember tart egy kis távolságot tőle, de a testvéreivel a lány életének része lesznek. Ők is tele vannak elfojtással, sebzettséggel az apjuknak hála. Gyógyítani kezdik egymást, és lassan Chris is képtelen lesz tagadni,lelegezz_velem.jpg hogy Blythe mennyi mindent jelent neki. De egy viszonyból komoly kapcsolatig eljutni, komoly kihívás. Sabin, Chris öccse legalább annyira sebzett, mint a bátyja. Ő is jó barátot talál a lányban, aki a bátyja nagy szerelme. Blythe neki is nagyon segíteni akar, de ezt a harcot nem vívhatja meg a fiú helyett.

A Lélegezz velem volt az első rész, amelyben Chris és Blythe összejövése a nagy téma, színesítésképpen megjelennek benne a fiú testvérei és a lány öccse is. A végére a traumák, családon belüli erőszak és elfojtások is nagyobb szerepet kapnak, de addig tisztán romantikus történet. Nekem sok is volt, ahogy Chris és Blythe kerülgeti egymást, majd bejárják a romantikus regények tipikus fázisait. (Összejönnek, boldogok, de egyikük elszúrja, és igazából mindkettejük fájdalmára szétmennek. De jön egy nagy gesztus, és nagyobb a happy end, mint valaha.)

Azt tudtam értékelni benne, ahogy felfedik, mi köti össze őket. Ahogy elkezdenek megnyílni, és kiderül, miért olyan betegek a testvérek lélekben. Mert mindannyian azok, pszichésen betegek. Ahogy addig eljutunk, hogy segítséget tudnak kérni, gyógyulni kezdenek, az a regény jó része. Ahogy Blythe – Chris és Estelle – James páros táncot járnak, az negyed ennyire sem tudott lekötni.

A második rész azért született meg, mert az első rész sikeres lett, és Park kapott rajongói leveleket, amelyek a folytatásért kérlelték. De ez egy zárt sztori! Hogy lehetne ezt folytatni? Park talált rá módot, bár ne tette volna!

nyugtalan_vizek.jpgA Nyugtalan vizek szerintem nem több mint a Lélegezz velem utolsó fejezetének eseményei regénnyé bővítve. Ott már olvashatjuk, hogy Estelle elmegy kezelésre, és van még esélye neki és Jamesnek. Mi történik velük a 2. kötetben? Estelle a terápia után megkockáztatja a fiúval ezt az esélyt. Sabin is orvoshoz megy a függőségeivel, de eléggé szenved. Mi történik vele most? Szenved többet, bár a terápia pár dologban segített. Blythe is nagyon segíteni akar, és egy roppant különös kapcsolati rendszer bomlik ki.

A 2. nem szerelmes, hiszen Blythe Chris párja, szereti – azt valahol díjaztam is, hogy nem kellett egy mondvacsinált konfliktussal megküzdeniük és újra egymásra találni. Ők jól megvannak. De Sabin eléggé meg van zavarodva, és a testvéri szeretettől azért eltér, ami köztük van. Ezt is le kell rendezniük.

Nincs benne olyan cselekmény, esemény, ami ne következne az első végéből. Nem is találtam semmi értelmét a 2. kötetnek. Az elsőért se voltam oda, de abba találtam értékelhető szálakat. A 2. viszont úgy felesleges, ahogy van.

Az írónő másik sorozatát jobban szerettem, ezek már szinte nyálregények.

 

Park: Lélegezz velem 1-2 - Mint New Adult: 40% inkább erotikus-romantikus, kevés a dráma. A 2. csak hosszú utóhang.

Szubjektíven: 20% az első vége már lekötött, de a 2. kötet teljesen felesleges. Csalódás.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814820582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása