Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. augusztus 14. - BBerni86

Ha a lényeget keressük, nem marad más, csak az óra, amely ketyeg, majd leáll – meg a porladó sírkövek, amelyekről idővel a név is lekopik. (King: Állattemető)

 

– Volt már dolgod sárkánnyal, Koppány vezér? 
– Él egy Somogyvártól délre. Még nem láttam, de a környékbeli tudók közül mindegyik találkozott vele. Volt, akinek titkokat mondott, volt, akit megvakított, volt, akinek hatalmat adott a vihar és jégeső fölött. 
– És te mit akarnál kapni tőle, Koppány vezér? – Sarolt kicsit közelebb lépett, fehér ujjaival megigazította a ruháját és a rajta lógó díszeket. 
– Ha a somogyi erdőkben él, akkor az az én sárkányom. Nem kérek tőle semmit. Megparancsolnám neki, hogy kotródjon az utamból! (Cs. Szabó: Koppány)

 

A világ csak akkor figyel oda az igényeidre, amikor boldog vagy, és nyújtanád a pillanatot, amíg csak lehet. Olyankor ugyanis koszos ujjával megfogja a percmutatót, és orvul előrepöccenti, hogy az idő gyorsabban teljen. Nehogy már egy másodperccel tovább tartson a boldogságod a kelleténél! (Aranth: Propheta)

 

Marianne-nek az az érzése támadt, hogy az igazi élet valahol tőle egészen távol zajlik, nélküle, és nem tudta, rájön-e valaha, hol és hogyan vehetne részt benne. .Az iskolában gyakran támadt ez az érzése, de nem társult hozzá semmilyen konkrét kép arról, hogyan nézhet ki az igazi élet, milyen érzés lehet. Csak azt tudta, hogy ha majd elkezdődik, akkor nem kell majd elképzelnie. (Rooney: Normális emberek)

 

És eléggé ismerem az emberiséget ahhoz, hogy tudjam: ha ketten ültök egy asztalnál, és kirakok egy fegyvert az asztalra, akkor valaki rövid időn belül agyon lesz lőve. Nem bírjátok ki, ilyenek vagytok. (Aranth: Propheta)

 

– Mi legyen az Ölyvvel? Túl dagadt, hogy bevegyük? 
– Egyértelműen….és az sem teszik, hogy Tarantulának kint van a polgári neve a Facebook-oldalán. Aki elárulja a saját titkos személyazonosságát, az a tiédet is simán beköpi. 
– Na és Éjlotyó? 
– Dave, ez egy szupercsapat. Nem bordélyház. Az a jelmez, amelyik ennyi testrészt fedetlenül hagy, teljességgel helytelen. (Millar: Ha/Ver 2.)

 

Itt maradni, dolgozni, mások helyett vállalni a nehézséget: ez az igazi áldozat. A halál csak egy vágás. Gyorsan jön, és semmi nehéz nincs benne. Élni, és helyrehozni a világot, ez a nagy dolog. (Aranth: Propheta)

 

Az átlagember hét perc alatt alszik el, dr. Hand Emberi fiziológiá-ja szerint ugyanennek az átlagembernek tizenöt-húsz perc is kell az ébredéshez; mintha az álom olyan tó volna, amelybe elmerülni könnyebb, mint kijutni belőle. (King: Állattemető)

 

A háta egy idő után sajogni kezdett, nem törődött vele, a fájdalom nem számít annak, aki ő, és főleg annak nem, aki majd lesz. (Cs. Szabó: Koppány)

 

Az igazság nem egy fegyver, amivel agyonverhetsz másokat. (Aranth: Propheta)

 

Úgy szeltem a várost, mint egy elbaszott Télapó, aki a kéményen át besurranva osztja a halált, akár a cukorkát. Egyetlen éjszaka alatt nyiffantottam ki mindet. Azóta nem szórakoztam ilyen jól, hogy aputól a nyolcadik szülinapomra kaptam egy terroristát, hogy játsszak vele. Fojtóhurok. Lefejezés. Seggbe feldugott gránát. Észbontó volt. (Millar: Ha/Ver 2.)

 

Csak annak örült, hogy hallgatott Pata vezérre, és a csuhás Brunót és a másik két megnyírt társát nem hozták magukkal a táborból. Biztos volt benne, azok a német papok nem tudnák, hogyan kell viselkedni férfiak között, és a meggondolatlanságukkal bajt hoznának rájuk, mikor minden mozdulatnak, minden nézésnek súlya van és azt a súlyt vérben mérik ki. (Cs. Szabó: Koppány)

 

Az igazságot ki kell mondani. Nemcsak, ha fáj, de akkor is, ha jólesik. (Aranth: Propheta)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3014942942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása