Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Ifjúsági klasszikusok

2019. szeptember 10. - BBerni86

5_33.jpg5: Verne: Kétévi vakáció - egy francia iskola a diákjaival útra kel, de tragédia történik és hajótörést szenvednek. Felnőttek nem maradnak életben, a fiataloknak maguknak kell életben maradniuk egy lakatlan szigeten. Meg kell szervezni az együttélést, élelmezést, a feladatokat és dolgozni kellene a hazajutáson is. Nyugi, ez kalandos, nem a Legyek ura!4_43.jpg

4: Montgomery: Anne - sorozat - Anne egy nagyszájú, életvidám árva, akit egy idős testvérpár fogad örökbe. Bár eredetileg fiút akartak, az élénk képzeletű fruska hamar a szívükbe lopja magát, és igazi családdá válnak. A lánynak folyamatosan egyedi kalandjai vannak: véletlenül leitatja a barátnőjét, utált vörös haját fekete helyett zöldre 3_46.jpgfesti... Miközben felnő, az ősellenség Gilbertre is más szemmel kezd nézni.

3: Pergaud: Gombháború - ezt a regényt szokás a francia Pál utcai fiúknak emlegetni. Van két francia kisváros, amelynek a gyerekei hagyományosan háborúznak egymással. Igyekeznek egymásnak keresztbe tenni, miközben gyűjtik egymás gombjait hadi trófeaként. Cselvetés, árulás, szerelem és nagy csaták várnak rájuk. Ám ahogy az idő telik, talán még 2_59.jpgarra is rájönnek, nem is ellenségek igazán.

2: Sienkiewicz: Sivatagon és vadonban - Stas belevaló kamaszfiú, aki a szüleivel tart afrikai munkájuk alatt. Jó barátja a család egy barátjának kislánya, Nel. A két gyerek azonban 1_51.jpgelveszik, és egymagukban kell túlélniük Afrikát. Stas tűzön-vízen át védelmezi kis barátnőjét, akivel sok kalandon esnek át, mire hazatalálnak.

1: Szabó: Abigél - Gina budapesti lány, előkelő család sarja, akit hazaköt apja iránti szeretete és egy szerelem lehetősége is egy fess katonatiszttel. Ám a VH dúl, és az apa egy vidéki bentlakásos iskolában rejti el legdrágább szerettét. Gina eleinte minden erejével küzd az iskola szokásai, a társnői játékai és személye ellen, de aztán életreszóló barátságokat köt és kalandokat él át. Közben arra is rányílik a szeme, hogy a látszat csalóka, és a háború poklában nem mindig az a hős lovag, aki annak néz ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6315058110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása