Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Magyar szerzők és az ismert világ vége

2019. szeptember 17. - BBerni86

r5_11.jpg5: Temple: Végítélet – a szerző magyar ugyan, de a helyszín nem, így ez egy kicsit kilóg a sorból. Több történetből áll össze az egész. A helyszín mindig Riddleville, ahol minden részben egy elítélendő emberi tulajdonság körül forognak az események. Minden mögött azonban van egy titkos történet, aminek köze van a világ eljövendő végéhez.r4_13.jpg

4: Gaál: Második honfoglalás – ez kicsit kilóg a sorból, mert nem az egész világnak, csak a társadalomnak lesz annyi. Egy vidéki, magyar kisvárosban az embereknek elege lett. Bevonulnak a plázába, és kikiáltják a saját államukat. Természetesen ez a magyar államnak nem tetszik, és azt is megtudjuk, hogy buknak el az ideák a hatalom oltárán.

r3_15.jpg3: Csurgó – Kalapos – Mészöly – Miklya Luzsányi – Molnár – Sohonyai – Turbuly: Plázafoglyok – kamaszok, akik beültek egy mozifilmre. Akad köztük gazdag, világlátott fiú és vidéki naiva is. Plázacica és szűz. Ami közös, hogy a film után összeomlik köröttük a világ. A pláza kiszakad térből és időből, nekik pedig a legnagyobb félelmeikkel kell szembenézni, vagy r2_13.jpgtényleg véget ér a világ.

2: Kemény – Kondor: Értetek teszem – Budapesten tombol a forradalom. A diákoknak elege lett, a szavakat tettek követték, és most háborús övezet az ország. A káosz közepette egy rafinált gyilkos sorra szedi az áldozatait, minden r1_11.jpgoldal vezetőiből. A rendőrség megmaradt állománya nagyon igyekszik helytállni, de egy szétesett országban nincs könnyű dolguk.

1: Szöllösi: Acélszentek – Ádám gépromboló Budapest maradványain. A legutóbbi világháború után csak romok maradtak vissza, és gyilkos gépezetek. A túlélők több csoportra osztottak, és vívják a maguk harcait a túlélésért. Amikor feltűnik egy eltűntnek hitt, életveszélyes robot, Ádámnak mindent kockára kell tennie, hogy megállítsa. Akcióregény, de ötletes disztópia is, ami újraértelmezi Budapestet.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4915109584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása