Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Frazier: King

2019. október 20. - BBerni86

Szerelembe esős, emlékek után szaladós, bűn peremén táncolós.

Doe, a Jane Doe után. Csak éppen ő még nem halott, bár nem sokon múlt. A lány a kórházban tért magához, nagyon rossz állapotban és emlékek nélkül. Az utcán belátta, nem marad egyedül életben. Így ahhoz nyúlt, amije maradt: a teste. Egy motoros buliba ment el prostituált barátnőjével, abban bízva, ha az egyik motoros csaja lesz, cserébe védelmet kap majd. Balszerencséjére King kezei között köt ki, aki rajta akarja behajtani a barátnője által ellopott pénzt. A brutálisnak tűnő, tetoválásokkal teli férfi nemrég szabadult ki a börtönből, és nem fogad el 10_20king.jpgnemet. Doe azonban lassan otthonra lel mellette, és ahogy King megnyílik előtte, kiderül, neki is súlyos sebeket kell cipelnie. A két törött ember talán egymásban megtalálhatja azt, ami a boldogsághoz szükséges. Bár lehet, hogy Doe elfeledett múltja mindent veszélybe sodor, amint lehull a lepel a titokról.

Mesék kellenek minden korosztálynak. Csak éppen nem mindig hívjuk őket meséknek – egy bizonyos kor után már fantáziáknak, vágyálmoknak minősítjük őket. A kislányok még a szőke hercegről álmodoznak, a felnőttek egy része később azonban már a rosszfiúkhoz vonzódik, és eszébe sem jutna lelépni a nyálas szőke herceggel. Nekik a vad motoros kell! Legalább regényben, ha már az életben nem sikerült nyakig tetoválva, bőrben és rock dallamokkal a háttérben elszáguldani a naplementében…

Ezen utóbbi fantázia kielégítésére szolgál a King című regény. Aminek a férfi hősei tesztoszterontól szagló, nagydarab és erős férfiak, akik egy más korban simán beállhattak volna vikingeknek is. A macsó erő megtestesítői, akik legalább annyira ijesztőek, mint vonzóak. Már akinek ez a típus bejön. A címszereplő, King is ilyen.

Amiben Frazier kicsit eljátszik, hogy igyekszik a karaktert lelkileg is többé tenni. Ad neki egy nehéz gyerekkort, bonyolult családi hátteret és nem kevés lelki sebet. King azonban nem gyötrődik ezektől, hanem folyamatosan a megoldást keresi. Messze nem egy hősies alkat, kifejezetten önző és durva figura. Éreztem is a cselekményben egy kis visszásságot ezért: hiszen szíve is kell, hogy legyen, mégis csak ő a férfi főszereplő, aki nagyon szerelmes lesz a történet folyamán. De hogy lehet egyszerre ő a megmentő, és a szörnyeteg, aki elől menekülni kellene? Nem mindig sikerül okosan kihozni ezt a kettősséget, de Frazier próbálkozik vele.

Doe sokkal egyszerűbb karakter. Az emlékezetkiesése miatt ő egy tiszta lap. Abszolút ártatlan és naiv karakter, aki szinte gyermeknek hat a motorosok drogokkal és gyilkosságokkal teli világában. A végére azonban a múltjáról is megtudunk ezt-azt: lesz is olyan csavar benne, amit még nem dolgozott fel az agyam. Van egy tippem, hogy sokkal sötétebb történet van ott elrejtve, mint amit egyelőre látni engedett belőle Frazier.

Tetszett, hogy nem csak a szerelmi szál szerepel a történetben. Igen, dominálnak az érzelmek és a szex, de van mellette háború. Van mellette üzletelés. Még humor is akad benne, amit nagyon tudtam értékelni. A drogtermelő nagyik vonal kifejezetten tetszett benne, és jókat mosolyogtam a néniken.

Frazier tett bele érzelmi csúcspontokat, tragédiát, árulást. A végére csavart is. Általában ez nagyon nem a zsánerem, de most kíváncsi lettem a folytatásra.

 

Frazier: King - Mint erotikus: 70% szenvedélyes, érzelmileg felépített, miközben a cselekmény is pörög.

Szubjektíven: 45% a szerelmi szála tipikus, a szexet is sokalltam benne, de volt cselekmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8015239408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása