Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. január 12. - BBerni86

- Hernád: Hollóember

Hollóember és Fürkész között vannak érzelmek, de mivel Gábor/Hollóember pap, egyikük sem lép. A férfi őrlődik a szerelem és a hite között. Fürkész, mivel gondolatolvasó, pontosan tudja mindezt. Amikor komoly érzelmi trauma éri, összejön a csapat legközelebbi tagjával, Fanyűvővel. A gond abból lesz, hogy egy harc során sikerül 1_7holloember.jpgegyesíteni az erejüket, és szó szerint egymásba látnak pár percre. Ez pont elég, hogy Gábor megtudja, mi történt a másik kettő között. Alaposan meg is sértődik.

Egyedül menne a vámpír után, akiről kiderül, hogy a családjaik rég ellenségek. Nemesek voltak a török időkben szomszédos birtokokkal. Amikor megindult a török, együtt védték a helyi várat. De Gábor felmenői tőrbe csalták a másik családot: megbeszélték, hogy lerohanják a törököt két oldalról. De ők nem vonultak ki, végignézték a várból, ahogy a törökök mindenkit felkoncolnak. Az utolsó, legfiatalabb fiú akkor adta el a lelkét a Sátánnak, és vámpírrá lett. Mivel most kiásták a koporsóját egy régészeti projekt keretében, kiszabadulva nekiállt beteljesíteni a bosszúját. A másik családból már csak két leszármazott volt: Gábor és az unokahúga. Gábor későn jön rá, hogy a lány megváltozott viselkedéséért a vámpír a felelős. Ezért sápadt, zárkózik be, és ír olyan novellát, amely lehetne az Alkonyat véresebb verziója.

Egy utcagyereket használva csalinak kicsalja a vámpírt a lakásból, m íg az unokahúgára a kölyöknek kellene vigyáznia. Gábor végez a vámpírral. Súlyos sérülései vannak, az időben kiérkezett mentőben hallja, hogy az Osztag közben végzett a másik vámpírral, aki megölte az utcakölyköt. Gábor sokkot kap, amikor leesik neki, hogy az unokahúga volt a másik vámpír és már halott.

- Okorafor: A halálmegvető

Onyesonwu összecsap az apjával, de képtelen legyőzni. Mwita, a szerelme közbeavatkozik, és komoly covers_141786.jpgsérüléseket okoz a mágusnak. Ám ennek nagy ára lesz: halálos sérüléseket szenved el. A nő gyászában a saját testét manipulálja: múlt éjjel még szeretkeztek, és ideális feltételeket teremt a fogantatásnak. A mágia azonban elszabadul - ahol legyilkolt férfiak voltak a környéken, a túlélő asszonyok áldott állapotba kerülnek nagy százalékban.

Onyesonwu átírja a törzse könyvét, ezzel megváltoztatva a sorsuk, és eltörölve a különböző fajták közti gyűlöletet. De idő, amíg elterjed a hatása. Így a sorsának be kell teljesülni: halálra kövezik boszorkányságért.

Majd jön a rész, amit nem értettem: valami túlélő része elrepül Mwita túlélő felel felé. Most alakot váltottak és megszöktek a haláluk elől, vagy ez valami mennyféle?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415404510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása