Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Bussi: Emilie vagy Lyse-Rose?

2020. január 19. - BBerni86

Marc és Emilie Vitral egy étteremben beszélgetnek. A pincérnő érdeklődve figyeli is őket, próbálja kitalálni, milyen kapcsolatban állnak egymással. Nem tud dönteni, hogy testvérek vagy szerelmespár. Még az is megfordul a r1_29.jpgfejében, hogy testvérek, akik nem illő érzelmekkel viseltetnek egymás felé.

Emilie elsiet, Marcnak hagyva egy iratköteget, amit ő is most kapott meg. Grand-Duc, a magánnyomozó munkája, aki 18 éven át próbálta megfejteni a lány származásának rejtélyét. Még egy csomagot hagy a pincérnőnél, akinek meghagyja, hogy csak egy óra múlva adja azt oda a fiúnak. Marc nagyon azt a levelet akarja, vagy a lánnyal tartani, de tiszteletben tartja a kérését. A naplót olvassa, amíg megkaphatja a levelet. Amiben Emilie arról ír, hogy el kell utaznia, hogy rájöjjön, ki ő és kik ők egymásnak. Marc rohan a lány után.

Közben a naplót olvassa, amiben Grand-Duc a kezdetektől ismerteti az esetet. Isztambulból repült egy gép Párizsba. A hegyekben lezuhant, mindenki meghalt, egy kivétellel. Egy kisbaba életben maradt - a sajtó Szitakötőnek becézte. A járaton két kislány utazott, ugyanolyan korúak: Emilie Vitral, egy szegény pár gyermeke, akik egy nyert nyaralásból tartottak hazafelé. Lyse-Rose de Carville, a gazdag örökösnő, akinek a szülei a török tárgyalásokról tartottak haza. Egyik nagyszülő sem látta még a kicsit, nincs használható fotó sem. A lányok vércsoportja egyezett, így nincs mi alapján eldönteni, ki ő. Leonce de Carville a nagyobb unokáját, Malvinát vette rá, hogy tanúskodjon, a baba az ő kishúga. Megpróbálta lefizetni a Vitral nagyszülőket. Minden kiderül, így a bíróság úgy dönt, a kicsi Emilie. Ám a nagyanyák nem tudnak megnyugodni – Mathilde de Carville létrehoz egy bankszámlát a kislánynak, aminek annyi a feltétele, hogy ha a nagymama úgy érzi, Emilie igazából Lyse-Rose, a r3_33.jpg18. születésnapján neki ajándékozza Mathilde de Carville gyűrűjét. Leonce pedig a magánnyomozót bérelte fel, akinek egyetlen dolga volt: bizonyítani, hogy a túlélő Lyse-Rose. Ő aztán komoly nyomozást folytatott Törökországban is, szemtanúkat keresett, akik ismerhették a családokat, és annak az arany karkötőnek is a nyomára igyekszik bukkanni, ami bizonyítaná a lány személyazonosságát.

Az özveggyé lett Vitral asszony neveli a nyaralásra nem vitt fiú unokáját, és a nála 3-4 évvel fiatalabb kislányt. Nagyon jó testvérekként nőnek fel. A jóképű Marc jó gyerek, korrektül teljesít az iskolában. Emilie viszont szárnyal: tehetséges zongorista, kitűnő, gyönyörű. A Mathilde által kapott pénzből mindene megvan, kibontakozhat a tehetsége. Marc sosem volt féltékeny, mindig is rajongott egymásért a két gyerek. Mindig is a levegőben volt, hogy ez a lány igazából Lyse-Rose. A nagymama látta, merre tartanak, így próbálkozott némi távolságot tartani közöttük. Külön szobába költöztette őket az emeletes ágy helyett, például, már kiskamasz korukban.

Grand-Duc 18 év alatt nem tudott bizonyítékhoz jutni. De az öngyilkossága előtt meglátott egy cikket, amitől megvilágosodott. Marc ki is akad, hogy nem tudja, mire jöhetett rá. A másik családhoz megy. Mathilde de Carville elmeséli neki, hogy 3 éve, amikor már ott tartott a tudomány, rávette a nyomozót, hogy szerezze meg Emilie vérét. DNS-tesztet csináltatott, ő már 3 éve tudja, ki az a lány. Az eredményt egy borítékban r2_30.jpga fiúnak adja azzal, hogy a nagyanyjának küldi. Marc nem bírja ki, hazafelé elolvassa az eredményt. A két minta között nincs egyezés, biztos, hogy a lány nem Lyse-Rose de Carville. Marc teljesen megzuhan, ezzel neki vége. Mindig azt remélte, Emilie nem a húga. Rég szerelmes belé, és viszont. 3 hónapja, amikor Emilie érettségizett és együtt mentek nyaralni, már nem tudtak tovább játszani sem, szeretők lettek. De ezek szerint komoly bűn volt, a lány a húga: Emilie. Hazaér, és a nagyanyja elmondja, hova ment Emilie. Kórházba. 2 nap múlva reggel abortusza lesz – még a nagymamának sem kérdés, ki a baba apja. Marc. Ő is elmond egy történetet: amikor Grand-Duc addig mesterkedett, míg megszerezte Emilie vérét, ő is megcsináltatta a tesztet. 3 éve ő is tudja az eredményt és meg is mutatja az unokájának: a lány nem Emilie, nincs vérrokonságban velük. Ezért nem is tett semmit, amikor látta a kamaszokon, hogy egyre komolyabban egymásba szeretnek. Nem testvérek. Oda is adta a lánynak Mathilde gyűrűjét, elismerve, hogy Emilie valójában Lyse-Rose. De Emilie biztosra akar menni, amíg nincs bizonyíték, hogy ő nem Emilie Vitral, nem szülheti meg a fivére gyerekét, bármekkora is a szerelem. Ott a két teszt – amelyek szerint a lány se nem Emilie, se nem Lyse-Rose. Marc két napot kapott, hogy megfejtse, ez hogyan lehet, vagy elveszti a meg sem született gyermekét az egyetlen nőtől, akit valaha szeretett.

Grand-Duc holmiját és kutatásait túrja át. A nyomok a hegyre vezetik, ahol a repülő lezuhant. Malvina a nyomában van, ő rögeszmésen vissza akarja kapni a húgát, és Marc, akin levezetné az idegességét. Ő is rájött, mi van a lány és Marc között, de szerinte Marc nem elég jó a húgának. De a nyomozás őt is leköti, együtt próbálnak rájönni, mi történt. Éjjelre a hegyen maradnak. Megtalálják Lyse-Rose elásott tetemét, összerakják. Valaki kicserélte a babákat. De bizonyíték nincs, nélküle pedig abortusz lesz.

Marc még aludni sem bír, támad egy ötlete. Mit látott Grand-Duc, mielőtt végzett magával? Egy újságot. Rohan a könyvtárba, hogy megkeresse. Abban a számban, amiben először tudósítottak a gép esetéről, volt egy fotó egy eltűnt, 18 éves lányról. Kísértetiesen hasonlít a szerelmére. Addig kutakodik, amíg a nyomára akad. Ő lehet a lány igazi anyja. Rohan bizonyítékért.

Malvina egyedül ébred a hegyen, az újra feltámadt bosszúszomjával indul Marc nyomain.

Marc lehetetlen helyzetben találja magát. Grand-Duc csak megrendezte a halálát, és most eltüntet minden r4_28.jpgszemtanút, vagy, aki tudhatja az igazat. A lány anyját akarta megtalálni, megölni, így csak ő adhatná el az infót, ki a túlélő kislány igazán. Marc erre már rájött mindenre, Leonce mocskos üzelmeire is. Aki úgy akarta megszerezni a babát, hogy meg akarta öletni a Vitral nagyszülőket. Balszerencséjére Grand-Duc, aki megölte a fiú nagyapját, a nagyanyjával nem volt képes végezni, mert beleszerelmesedett. De nem hagyhatja életben Marcot, így, hogy mindenre rájött. Még sajnálkozik is egy sort, hogy milyen szép pár lehettek volna Szitakötővel, és a lány biztosan meggyászolja majd. Kiderült a teljes történet: Szitakötő anyja kamaszként bajba keveredett, és nyári önkéntes munkára kellett mennie. A tábornak jóképű, pár évvel idősebb tanára volt, akibe beleszeretett, és akivel viszonya lett. Amikor teherbe esett, a férfi elzavarta a lányt, de ő megszülte a kicsit, aki az apja kék szemeit örökölte. Elvitte megmutatni a babát hozzá, a hegyekbe, de a férfi átnézett rajtuk, rájuk sem ismert. Akkor éjjel zuhant le a gép, és megtalálta a halálra fagyott Lyse-Rose-t. Átöltöztette a babákat, otthagyta a sajátját. Azt hitte, ezzel egy családnak visszaadja a reményt és a kislányának is szerető családot talált. Nem tudhatta, mit indított el. Nem jelentkezett később sem.

Mielőtt Grand-Duc agyonlőné Marcot, egy másik pisztoly dörren. Malvina is ideért, mindent hallott és megmentette Marc életét. A kiérkező rendőrséggel ott van Szitakötő is.

Fél évvel később Marc a kórházban van a családjával. A lány még fáradt a szülés után, a kis Tom békésen alszik a szülei mellett a kiságyban. Malvina küldött egy hatalmas macit, amit sokáig a húgának őrizgetett. Szitakötő anyja hatalmas virágcsokrot küldött, abban reménykedve, ha az anyja nem is tudott lenni, Tomnak lehet a nagyanyja. A lány azonban nem képes még szóba sem állni vele. Az ő családja Marc és a fiuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3315410002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása