Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. március 25. - BBerni86

– Ebben a játékban, aki veszít, meghal.
Vállat vont.
– Mire jó a játék, ha nem a legmagasabb tétekben játsszák? (Roberts: Királycsel)

 

Majd elmondom – gondolta, de amint bajtársára nézett, arra gondolt, hogy az idő múlhat, a szépség és jóság, a szeretet és az igazság nem múlik el az évszakokkal, nem múlik el az emberekkel, hanem örökös, mint a testetlen valóság, s ezekből annyit kap mindenki, amennyit megérdemel. (Fekete: Tüskevár)

 

Egy tigris nem bátor, csupán nem fél senkitől. (Urbánszki: Újvérűek)

 

Manapság nincs hihetetlen emberi sors, mert bárkivel, bármiféle abszurd megtörténhet, a rossz dolgok pedig csőstül tudnak jönni. (Baron: Kárhozottak városa)

 

A természet bölcs, de könyörtelen. Ami van, annak kell is lennie, és az egyensúly megbontása csak rövid ideig lehetséges. Ez nem volt másként soha, és nem is lesz másként soha. (Fekete: Tüskevár)

 

– Miért teszed ezt? – suttogta Tir.
– A préda nem kérdőjelezheti meg a ragadozó szándékait – sziszegte a valami, ami nem Szu Ta-csi volt. – A holtak nem kérdőjelezhetik meg az élőket. A halandók nem dacolhatnak az istenekkel.
– Öltem érted – mondta Tir. – Bármait megtettem volna érted.
– Tudom – felelte a nő, és végigsimította Tir arcát. Fesztelen szomorúsággal beszélt, és egy pillanatra úgy tűnt, mintha újra a császárnő szólna belőle. A színek elhalványodtak. – Bolondok voltatok. (Kuang: Mákháború)

 

– Tudod, drágám – tűnődik Apu, miután befejezték –, én tényleg lovagias vagyok. Mint egy modern Lancelot. Csak nincs lovam. Miért nincs lovam, Annabel? hogy várhatják el tőlünk, hogy igazi férfiak legyünk, amikor nincs is lovunk? (Smale: A lány, aki mindig mindent félreért)

 

Süti nem old meg semmit, mert egy gyerek születése nem egy többismeretlenes egyenlet megoldókulcsa, és nem arra hivatott, hogy mások elcseszett kapcsolatait összetoldozza. (Istók: Semmiért egészen)

 

A dabasiak szerencséjére az asszonyok érzékeny bőrét felsértették az egykilós pisztolyok, aki megtehette, kis űrméretű, könnyű fegyvert szerzett. Fejbelövésnél ezek is halálosak, de a kis célpont eltalálásához nyugodt kéz szükséges. Amikor azonban eltorzult arcú, üvöltő gyilkosok rohannak az ember felé, hamar világgá megy a nyugalom. (Urbánszki: Újvérűek)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3715520140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása