Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Disztópiák

2020. április 14. - BBerni86

r5_30.jpg5: Atwood: A szolgálólány meséje – a nők többsége meddő lett, ezért a kormány kitalálta, hogy biztosítsa a következő nemzedéket. A termékeny nőkből szolgálólányokat csináltak, akik egy-egy előkelő mellé rendelve csak azzal a feladattal bírnak, hogy szüljenek. Frede azonban vissza akarja kapni az életét és a családját, a szabadságát.r4_37.jpg

4: Aranth: Oculus – a jövő világában a felnőttek elvesztik a látásukat. A megoldás keresése közben alternatívát találnak ki: fiatalokkal kötik össze a tudatuk, akik látnak helyettük. Truth, a kamaszlány is ilyen pótszemként kell, hogy boldoguljon. Amikor a Földről érkeznek túlélők, r3_46.jpgváltozni kezdenek a szabályok. Mert az igazság mindeddig rejtve maradt.

3: Láthatatlan bolygók – kínai szerzők antológia gyűjteménye, Ken Liu szerkesztésében. Mindben közös, hogy kínai a szerző és Kína lehetséges jövőjét rajzolták meg. Láthatunk világot, ahol patkányokra kell vadászni. Vagy éppen olyat, ahol még a szavakat is elkezdik cenzúrázni, míg nem marad más, csak a némaság.r2_44.jpg

2: Kósun: Battle Royale – Japánban a kormány bevezet egy kötelező kísérletet. Minden évben kiválasztanak egy középiskolai osztályt, akiket ismeretlen helyre visznek, és arra kényszerítenek, hogy harcoljanak egymással. r1_43.jpgCsak egy maradhat életben. Idén azonban van pár diák, akik szembeszállnak a rendszerrel a véres vadászat közepette.

1: Moskát: Irha és bőr – a nem túl távoli jövőben néhány állat elkezdett megváltozni, fizikailag és szellemileg is. Sokkal emberszerűbbek lettek, emberi intelligenciával. Az emberek nem nagyon tudtak velük mit kezdeni – egyesek irtani akarják őket, mások harcolnak a jogaikért. Több karakter sorsán keresztül láthatjuk, milyen másnak lenni, és a végére az is kiderül, hogyan indult a történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5715611286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása