Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Univerzumépítők vol.2.

2020. augusztus 11. - BBerni86

r5_43.jpg5: Tolkien: Gyűrűk ura – nem klasszikus példa, mert ez inkább az utókor műve. Tolkien egész világot épített Középföldéből, de kiadásra nem igazán szerkesztette meg őket. A gyermekei, jogutódok rendezik újabb és újabb kötetbe Középfölde mitológiáját és történelmét. Az eredmény: Dunát lehet rekeszteni a különféle kiadványokkal, melyek valamiképpen Középföldével foglalkoznak és Tolkien jegyzi őket. A szilmarilok és A hobbit csak a kezdet.r4_55.jpg

4: Stranger Things – a sorozat, ami a Netflix egyik zászlóshajója lett. A dolog, Stephen King életműve és Spielberg klasszikusait idézte meg, és a sikert a könyvpiacra is átvitték. Már létezik Stranger Things regény, de képregény sorozat is született, melynek legutóbbi kötete éppen a r3_67.jpgnapokban jelent meg magyarul (Hat).

3: Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – amikor egy üzlet beindul, a szerző akkor is erőszakol ki folytatást, ha annak semmi értelme és már nincs meg benne az eredeti szellemisége. Jacob megmentette a gyerekeket, hogy egy újabb sorozatban pár különlegessel nyomozásra induljon, még több titkot megfejtve a nagyapjáról. Ezen felül Riggs novellákat/meséket is adott ki külön kötetben az univerzumhoz.r2_69.jpg

2: Frost: Cat és Bones – a történet egy félvámpírral indult, aki a vámpírokra vadászott, míg az egyikbe bele nem szeretett és ki nem tárult előtte a természetfeletti lények világának kapuja. Cat és Bones kalandjai azonban r1_70.jpgcsak a kezdetét jelentik Frost univerzumának. A barátaik, legyenek azok emberek, vámpírok, vagy más lények, sorra kapják meg a maguk romantikus regénysorozatát. Az éjszaka hercege kötetei jöttek magyarul legutóbb.

1: McGuire: Maddox – kezdetben New Adult regény volt, egy tipikus jó lány – rossz fiú szerelemmel az egyetemen. Trilógia lett belőle, kiegészítő kötetekkel. Majd kiderült McGuire belekezdett a hőse testvéreinek szerelmi történeteit is megírni, így születtek meg a Gyönyörű sorscsapás sztorik után a Maddox testvérek kötetei. De már olyan történet is akad, melyben a család egy barátjának szerelmi ügye kerül előtérbe, és a Maddox-klán csak említőlegesen, mellékszereplőként van jelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8916128526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása