Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Alger: A bankár felesége

2020. szeptember 21. - BBerni86

Nyomozós, összeesküvést leleplező, női.

Annabel a szerelmért sok mindent feladott. Egy galériában dolgozott, de szerelmes lett és férjhez ment. A férje, Matthew bankár. Elfogadtak egy svájci kinevezést, hogy megfelelő anyagi hátteret teremtsenek a családalapításhoz. Ám mint Matthew rengeteget dolgozik, és a nőt nem elégíti ki a bankár feleségek fényűző, de 9_21a_bankar_felesege.jpgüres élete. A férjéért tart ki. Amikor Matthew gépe lezuhan, viszont kényelmetlen kérdésekkel kell szembenéznie. Ki volt a nő, akivel a férje utazott a magángépen? Lehet, hogy a cég keverte titkos ügyletekbe a férjét, akit ezért meg is ölettek? Tudnia kell az igazat. Közben az újságíró szakmával felhagyni készülő Marina tesz egy szívességet egykori főnökének. Átvesz helyette egy pendrive-ot. Ám mire átadhatná, a férfi halott, és Marina sejti, hogy a nála levő adatok miatt. Nem engedi el az ügyet, és egy olyan összeesküvésre bukkan, ami a magánéletét is tönkreteheti.

Van annak egy hátránya, ha van egy kedvenc zsánered, és már túl sok történetet kezdesz el ismerni. Hiába jön ki egy új sikerkönyv, tuti, hogy eszedbe fog juttatni egy másik, hasonló történetet. Magamon is észreveszem, hogy előszeretettel gyűjt9m, mi mire és miért emlékeztet.

Cristina Alger regénye tetszett, de azonnal pörögni kezdett az agyam, és most csak nehéz dolgom se volt. Egy meghalt/meggyilkolt férj és a feleség most kezd el rájönni dolgokra, a titkok nyomába ered? Ha csak azokat említem, akiket szeretek, David Baldacci és Andrew Gross is írt ilyen sztorit, de sokan mások is. Film is van ilyen, nem is egy.

Amiben azonban Alger története új volt, a két nézőpontból közelítés a történtekhez. Marina és Annabel is ugyanazt az összeesküvést akarja leleplezni, csak a két nő más-más oldalról közelít a történtekhez. Az olvasónak előbb össze is állhat a teljes kép, hiszen mi mind a két szálat követhetjük, míg a két nő csak a történet végére szerez tudomást egymásról, és amiben benne vannak.

Ehhez hozzájön majd egy harmadik nő is, aki megint megérdemli, hogy külön is kiemeljem. Ő az, aki látszólag a leggyengébb a hármasból, és elég mélyre berántották már. De megkeresi a kiutat és igazság szerint ő végzi majd el a legnagyobb munkát, és vállalja a legnagyobb kockázatot.

Tetszett is, hogy ez kifejezetten csajos könyv, ahol a hősök a feleségek/menyasszonyok/szeretők, és nem a férfiak mellettük. Van olyan pasi is, akiről elég komoly dolgok kiderülnek. A hozzá tartozó nőnek majd azzal is meg kell birkóznia, hogy ha véghez viszi a tervet, igazságot szolgáltat, azzal a szeretett férfinak is kárt okoz.

Mozgalmas és cselekménydús a regény, amiben folyamatosan érkeznek a fordulatok. Nem mindegyik teljesen váratlan, de az nem is baj. Mindig inkább a logikus eseményvezetésre szavazok a semmiből jött fordulatokkal és megoldásokkal szemben.

A vége lesz az, ami kap egy olyan fordulatot, amit azért még emésztenem kell. Ha a már emlegetett Baldacci regénybe kerül bele ez a fordulat, repestem volna a boldogságtól. Pár évvel idősebben már úgy érzem, ezzel elmegyünk a valótlan happy end irányába. Valahol mélyen örülök annak a nőnek a boldogságának, és hogy megkapja ezt a rózsaszín befejezést, de a krimi szerető felem azért háborog közben.

Szórakoztató regény, így mondanivalót nem feltétlen kell kihorgászni belőle. Azt persze könnyen ki lehet belőle mutatni, hogy a gazdagok mire nem képesek, hogy még gazdagabbak legyenek. Hogy pénzért élet is vehető. Vagy, mennyire hasonlít egy szereplő Trumpra…

Nem tudom nem megemlíteni, hogy ebből is lesz filmes feldolgozás. Ugyan a jelen helyzetben nem tudom, mire láthatjuk, de legalább van idő még elolvasni a film előtt!

 

Alger: A bankár felesége - Mint thriller: 75% bár az alaphelyzet ismerős, vannak jó fordulatai és női hősei. Stílusos.

Szubjektíven: 80% mindkét hősnőt szerettem, és ha kicsit túl happy is a vége, szerettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3716208226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása