Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Közel a valósághoz

2020. október 27. - BBerni86

5_47.jpg5: Wheeler: Királyforrás - mi lett volna, ha a Tudor-ház nem dönti meg a Yorkokat? Jeff Wheeler ezzel a gondolattal játszik el, de fantasy köntösben. A szereplőkben felismerhetőek a Rózsák háborújának szereplői, de egy izgalmas fantasy körítéssel. Adott egy király, aki képes az akaratát mágiával másra kényszeríteni. Adott egy nemes fiú, akinek a családját száműzik, csak ő maradhat. De hogy élje túl az ármányokkal teli udvart?4_61.jpg

4: Costeloe: Eldobott gyerekek - Rita és Rosie története megtörtént eseteken alapul, és szívet tépő. Egy anya kénytelen lemondani a lányairól, mert az új férje nem kívánja más gyerekeit nevelni. Mire a nagyi értük tud menni, az apácák már a világ másik felére küldték a kicsiket. Amikor az élet nem számít, és az ártatlan gyerekek sokféle módon szenvednek. Válogatott borzalmak, amelyek egykor 3_68.jpgmindennaposak voltak.

3: Zepeda Patterson: A fekete trikó - sport versenyes thriller, melyben valaki a Tour de France bundázására készül. Egy biciklis a merénylő nyomában, miközben el kell döntenie, most is feláldozza-e magát a menő versenytársáért, vagy maga is a fekete trikóra hajt. A versenysport és a kerékpározás belső világa, ami messze nem olyan idilli és szép, ahogy kívülről tűnik. 2_84.jpgEgyes szereplőkben fel is lehet ismerni egyes kölcsönzött vonásokat.

2: Frei: Bábel - adott egy Indiana Jones világát idéző tudós, aki elveszett kincsek után kutat. Egy népszerű fiatalember, aki a saját bőrén tapasztalta, hogy a műkincspiaccal és az emberekkel is 1_75.jpgmit tesz a terrorizmus. Elege lett, és kidolgoz egy tervet, hogy változtasson a dolgokon. Mi meg foghatjuk a fejünket, mert elgondolkozhatunk azon, hogy a művészet hogyan válik a terror eszközévé, napjainkban is.

1: Doctorow: Radikálisok - napjaink súlyos konfliktusait teszi a középpontba, de olyan környezetbe, hogy nem csap egyből arcon, hogy a mi világunkról mesél. A kedvencem az, amelyben tulajdonképpen a DC szuperhőseinek a világában mesél a rasszizmusról, és hogy még egy Superman szintű karakter is gyűlölt alakká lehet, ha megpróbálja felszámolni. De súlyos az is, ahogy megmutatja, mi történik, ha tartósan hagyjuk, hogy önző és saját céljaikért harcoló emberek vezessék az egész társadalmat. De téma lesz a biztosítási rendszer és a menekültek kérdésköre is. Elegen a fejükhöz kapnak, hogy lassan egy disztópiában élünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6416259072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása