Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. október 28. - BBerni86

Az élet nem kínálja tálcán a reményt. Neked kell megteremteni cselekvéssel és folyamatos mozgással. (Tobin&Pugacz-Muaszkiewicz&Stachyra&Currit: Vaják)

 

Hát nem tudjátok, hogy minden emlék ajándék, és az egyetlen ajándék az emlék? (Bessenyei: A feledés folyója)

 

– Ha nem fogod be, akkor ezzel az izével fogom levágni a szádat, és a képre ragasztom – mutatta fel Olívia a spatulát.
– Az elég érdekes kompozíció lenne. Az összképet Picasso, a módszert pedig Hannibal Lecter irigyelné. (Király: Semmi pánik)

 

Párizs azért nagyszerű, mert minden utca, amelyen végigmegy az ember, olyan, mint egy nyitott könyv. Igazából azért imádom, mert bár a városban ott lélegzik a történelem, az mégsem az én történelmem. (Kwan: Kőgazdagok problémái)

 

Ezen a világon senki sem az, akinek mondja magát. Senki. Mások lesznek, amikor otthon magukra zárják az ajtót. És mindegy, ki mit gondol, igazából senki sem ismer senkit… A legtöbb, amiben reménykedhetsz, hogy talán saját magadat ismered. És néha, amikor meglátod a valódi önmagadat, el kell fordulnod tőle. (Connelly: Feslett szőke)

 

Háború, technológiai és társadalmi fejlődés; a jelek szerint az utóbbi kettő mindig az előbbivel jár együtt. (Shetterly: A számolás joga)

 

mikor nincs semmid, az legalább teljesen megvan (Smith: Hogy lehetnél mindkettő)

 

Ilyen az igazságszolgáltatás – biccentett a szobor felé. – Nem hall. Nem lát. Nem érez, és nem fog szóba állni magával. Pont olyan, mint egy feslett szőke, Bosch nyomozó. (Connelly: Feslett szőke)

 

Mule három ujját mutatja, ahogy a cserkészeknél szokás, ás elköszön.
– Olvass a sorok között!
– Ennyi az IQ-d? (Ponicsán: Az utolsó szolgálat)

 

Mindezt végiggondolva és meghányva-vetve magában, rá kellett jönnie, hogy Leonardo da Vincinek igaza volt. A jelen kor egyáltalán nem olyan bölcs, mint a lángész annak idején remélte, épp ellenkezőleg. Az emberek, jobban, mint valaha, áhítoznak a meggazdagodás után, és pusztítják egymást a hatalomért. (Raffaitin: Leonardo da Vinci titka)

 

– A New York-i rendőrségnek szánalomra méltó a technikai felszereltsége.
– Azért annyira nem – mormolta Eve. – Ez a fickó egy igazi profi. Talán még neked is meggyűlne vele a bajod.
– Ha nem haragszol, ezt sértésnek veszem. (Robb: Halálos bosszú)

 

Az amerikaiak imádják a sikertörténeteket, ugyanakkor szeretnek háborogni az érinthetetlen elitrétegről, meg az abba beletartozók túl nagy fizetéséről. (Austerlitz: A Jóbarátok-generáció)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8116241170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása