Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. január 06. - BBerni86

De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék – mondta. – Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni. (Hemingway: Az öreg halász és a tenger)

 

(…) a szeretet a legveszedelmesebb drog. (King: Leszoktató Rt.; IN: Éjszakai műszak)

 

Az idő gyógyít, és magával visz sok rossz emléket. (Robson: II. Erzsébet ruhája)

 

Nem humanistának, vagy egyenlőségpártinak, vagy bármi másnak. Hanem feministának. Ez nem egy csúnya szó. Sőt, a mai nap után lehet, hogy ez lesz a kedvencem. Mert tényleg nem jelent mást, mint női összefogást. Ezek a lányok azt akarják, hogy emberi lényként bánjanak velük egy olyan világban, amelyik valahogy mindig azt érezteti velük, hogy nem azok. (Mathieu: Moxie)

 

– De nem kell mindenkiről a legjobbat feltételezned.
– De a legrosszabbat sem szabad feltételeznünk mindenkiről. A világ nem akar mindig ártani neked. (Dessen: Kulcsra zárt szív)

 

Nektek, embereknek van nevetek. Méghozzá azért, mert fogalmatok sincs, kik vagytok. (Gaiman: Coraline)

 

Az ember kölcsönkéréssel kezdi. Aztán koldulással folytatja. (Hemingway: Az öreg halász és a tenger)

 

Mert kaptál erőt, észt és tehetséget. A Jóisten végtelen kegyelmében olyan családba helyezett, ahol dúskáltál földi javakban, és iskolákban művelhetted ki az elmédet. Nem élni mindezen égi adományokkal, nem felhasználni, veszni hagyni azért, mert most éppen lefelé fordult a szerencséd kereke, bűn, Isten ellen való vétek! (Bakóczy: Liliom és kehely)

 

Múlik az idő, de az emberek nem felejtenek. (Capella: Vendéglő a Vezúvnál)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3916356720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása