Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Belevaló kosztümös hősnők

2021. január 12. - BBerni86

r5_61.jpg5: Palombo: Firenze legszebb asszonya – Simonetta jó családba született a reneszánsz Olaszországban. A szépsége teszi kivételessé, amiért egy firenzei nemes ifjú veszi feleségül. A lányból hű asszony lesz, akinek azonban rá kell jönnie, hogy a férje minek látja igazán. Így a sarkára áll, és megszerzi a boldogságát, a szerelmet, akkor is, ha tiltott utakra kell lépnie.r4_74.jpg

4: Macneal: Babák városa – Iris a viktoriánus London gyermeke, akit testi hibája arra kényszerít, hogy olcsón adja festői tehetségét egy babakészítő műhelyben. A lány vonásaira, vörös hajára azonban egy festő felfigyel, és Iris elszegődik modellnek, miközben festőnek tanul a férfi mellett. A szabaddá váló nő r3_89.jpgszerelmet és szakmát talál magának, saját erőből még egy sorozatgyilkostól is megmenekül.

3: Bernard: Alma Mahler – Almának mindig is volt érzéke a tehetséghez. Szinte kamaszként Klimt volt az első szerelme, majd a zeneszerző Mahler felesége lett. A saját zenei tehetségét feláldozza, hogy elsősorban feleség és anya legyen. Egy ponton azonban már ez nem elég neki, és máshol kezdi a boldogságot keresni. Visszatér a művészethez, és új szerelmet lel egy viszonyban, egy újabb művészetet formáló férfi mellett.r2_96.jpg

2: Jacobs: A villa – az 1900-a évek elején az árvaházból kikerült Marie a tehetős Melzer családnál kap állást. A tehetséges, kedves lány gyorsan emelkedik a ranglétrán, hiába igyekszik a ház ura gáncsolni a felemelkedését. A lány lassan egy családi r1_101.jpgtitok nyomába ered, amely ehhez a családhoz köti rég elvesztett szüleit. Közben a Melzer örökös, Paul szeme megakad a lányon, és Marie hiába lesz szintén szerelmes, képes nemet mondani minden erkölcstelen ajánlatra, legyen Paul bármilyen csábító is.

1: R. Kelényi: Szulejmán és a magyar udvarhölgy – Illésházy Anna látszólag csak egy a csinos palotahölgyek között Izabella királyné udvarában. A bájos arc azonban sok titkot rejt: a lányt egy titkos rend nevelte fel és képezte ki: nem csak harcos, de kiművelt elme is, több nyelven beszél és a csábításra is kiképezték. A királyné védelme a feladata, bármit is követel ez meg tőle. Most éppen a török szultán háremébe kell beépülnie, játszva Szulejmán érzéseivel is. Csakhogy egy testőrben a lány szerelmet lel, és el kell döntenie: mi a fontosabb számára. A királyné szolgálata és a küldetése, vagy a szerelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8316385570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása