Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. január 13. - BBerni86

Utálom, hogy ezt tőlem kell megtudnod, de nem árulnak boldogságot a plázában, Jack. Sok gazdag ember él nyomorúságosan, és sok szegény elégedetten. (Harlow: Mindig van tovább)

 

Az egyetlen dolog, amiben nincs választásunk az életben, hogy végül meg kell halnunk. A többi magán múlik. A maga döntése. A maga tettei. (Hodge: Érinthetetlen)

 

A legtöbb ember egész életében alva jár, Ottie. Soha nem lép ki a komfortzónájából, mert az egyszerű, ismerős, biztonságos. De az élet nem ebből áll. Egy pillanat alatt a feje tetejére állhat minden. Azt hiszi, boldog, egy nap elmegy dolgozni, és egyetlen pillanat alatt… – csettintett az ujjával. – Minden megváltozhat. Senki és semmi nem az, aminek hiszi. Szükségünk van a fájdalomra. Jelzi, hogy tovább kell lépnünk, el kell költöznünk, vigyáz ránk. (Swan: Karácsonyi parti)

 

A cikázó villám sok mindent megvilágít, ami a legragyogóbb napsütésben is rejtve marad. (Colette: Zsendülő vetés)

 

A történelmet nem lehet eltörölni. Sőt: ha a történelmet nem ismerjük, semmit sem érthetünk a jelenből. (Brand: Hitler lovai)

 

– Mi a fene történt itt?
– Ez a kecske maga a sátán! – mutatok a bűnös lényre, és dühösen nézek a meglepett Zach-ra. – Két másodpercre tettem le, mert ki kellett mennem barbecue-öntetért a csirkéhez. Kimentem a konyhába, felkaptam a szószt, és erre jöttem vissza!
– Hogy sikerült ilyen gyorsan megennie azt a karfát?
– Nem tudom! – hadonászok dühösen. – Mármint lehet, hogy két másodpercnél többet voltam a konyhában, mert kávét is főztem, de két percnél nem tovább, esküszöm! (Hunter: Légy merész!)

 

Amíg mindenki azt csinált, amit akart, csak araszoltunk előre. A politika nem kínált megoldást, mert a szabadság nélküli politika diktatúra. (Caine: Fraktál)

 

Két ember boldogsága csekélység lehet a világmindenség irdatlanságához képest, de hát végső soron mi a fontosabb? A szenvedés elkerülhetetlen, ám a kölcsönös szeretet közelítheti még meg legjobban a mennyországot. (Paolini: Álmok a csillagok közt 2.)

 

De a szerelem sokszor furcsa. Ha keresi az ember, elbújik előle. Ha nem, akkor meg rád ugrik, és fejbe ver. (Harlow: Mindig van tovább)

 

Azt hiszem, mind sokkal ellenállóbbak vagyunk, mint gondoljuk. Csak a nehéz időkben van lehetőségünk megtapasztalni, mire vagyunk képesek. (Swan: Karácsonyi parti)

 

Gyerekekkel az élet soha nem pontosan úgy alakul, ahogy várod. (Hunter: A szabadság illata)

 

A vége úgyis mindig ugyanaz. A hatalommal bírók eldöntik, hogy ki fog élni vagy meghalni, és azt is, hogy miért. Semmilyen beszélgetés nem fog változtatni ezen. (Hodge: Érinthetetlen)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6016364442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása