Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. február 17. - BBerni86

Egy olyan kegyetlen korban, amelyben mindent a technológia, az emberi butaság és a gazdasági érdekek mozgatnak, mi másunk marad, mint a művészet, a szépség és a szerelem? (Musso: Egy párizsi apartman)

 

   – Honnan a pokolból került elő az a kutya? – kérdezte Mitch.
     – Megtarthatom – mondta Sydney.
     – Az ott vér?
     – Agyonlőttem – mondta Victor, miközben a papírjai közt keresgélt.
     – Miért tennél ilyet? – csukta le Mitch a laptopot.
     – Mert döglődött.
     – Akkor meg miért nem döglött?
     – Mert Sydney visszahozta.
     Mitch megfordult, és végigmérte a kicsi szőke lányt a lakosztályuk nappalijában.
     – Hogy mi van?!
     Sydney a padlóra szegezte a tekintetét.
     – Victor Dolnak keresztelte el – mondta.
     – A DOL a fájdalom mértékegysége – magyarázta Victor.
     – Betegesen találó – jegyezte meg Mitch. (Schwab: Viszály)

 

– A muterod azt hiszi, hogy egy szanatóriumban lábadozol. Rólam semmit sem tud!
– Ez nála abszolút átmeneti állapot! Mindent képes megtudni. Szóval készítsd a mesédet, amivel várod! Vagy inkább vegyél egy atombomba-arzenált. Attól esetleg megtorpanhat. Átmenetileg (Goldenlane: Térdig sárban)

 

Amíg ezt a könyvet olvasod, szeretném, ha emlékeznél három dologra, ezek az én tanácsaim: Ne nőj fel! Ne legyél unalmas! Ne hagyd, hogy ledaráljanak! Rendben? Szuper! (Amoruso: #Girlboss)

 

Ez így van – szólott Csuli –, mikor a Balaton mellett voltam a feleségemmel, egyszer meg akartam neki mutatni a híres balatoni fogast. Szólok a főúrnak. Azt mondja, hogy nincs. Hogy lehet az?…Hát aszondja, ma nem jött a vonattal Pestről… (Móricz: Úri muri)

 

Nem gyengeség, ha az ember talál egy kis reménysugarat a sötétségben. (Morris: Cilka utazása)

 

A saját életét mindenki maga teszi tönkre. (Christie: Adventi krimik)

 

Ha kimondtok valamit, viseljétek a következményeket is. Ha pedig tisztában vagytok azzal, hogy milyen jelentéktelen, hangyányi aljadékok vagytok valójában, miért nem gondolkodtok el, mielőtt kinyitjátok a szátokat? (Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.)

 

Az alkohol nem oldja meg a problémákat, de átmenetileg segít elviselni a középszerűséget, ami szinte megfertőzi az emberiséget. (Musso: Egy párizsi apartman)

 

Tudod, ha megígértem azt a golyót, akkor meg is kapod. De jószívű vagyok! Választhatsz, melyik lábadba kéred! (Goldenlane: Térdig sárban)

 

De az életünk tele van ártalmatlan, sőt olykor hasznos hazugságokkal. Hogyan különböztessük meg őket az ártalmasaktól? (McEwan: Mi, gépek)

 

Magyar ember nem hivatalnok-természet. Nagyon kemény, nagyon büszke, s a maga feje után akar menni. Nem lehet neki parancsolni – mondta a vendég. (Móricz: Úri muri)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4716408568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása