Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Életmentés

2021. július 13. - BBerni86

Az életet sokféleképpen meg lehet menteni, nem feltétlenül a fizikai életmentést beleértve. Egy életmódváltás, egy segítő személy közbelépése is lehet sorsfordító.

r1_143.jpgKirsty Moseley romantikus regényében, a Nincs vesztenivalómban Anna fizikailag már megmenekült. Még szinte kamasz volt, amikor egy bandavezér megölte a szerelmét, őt elrabolta, bántalmazta és erőszakolta. A lány kiszabadult, hazatért, vigyáztak rá – mégsem menekült még meg teljesen. Saját magát zárta ketrecbe. Bár nem díjazom, amikor a szerelem lesz mindenre a megoldás, az gyakori regénybéli megoldás. Itt is ezt választotta az írónő: Anna új testőrt kap, akit megigéz a lány és meg akarja menteni – egymásba szeretnek, és Anna többszörösen megmenekül a szerelmük miatt.

Beth O’Leary és Victoria Connelly hősnői egy lakáscserével/nyaralással mentik meg magukat.r3_118.jpg Katherine rutin életet él, amit kitölt a munkája és észre sem veszi, milyen beszürkült körötte minden. Minden évben várja is a Jane Austen emlékére rendezett rendezvényt, ahol kikapcsolódhat. Idén pedig a szerelem is rátalál a nyaraláson – igen, tudom. Nem csak a hely, ez pasi is. De ahogy fentebb írtam, ez gyakori az írónőknél. Van a Hétvége Mr. Darcyval történetében olyan hősnő is, aki itt gyűjt elég merszet, hogy kilépjen egy r2_136.jpgrossz kapcsolatból. (Mondjuk, az is segít neki, hogy látóhatáron van rögtön az új szerelem.) O’Leary az Otthoncserében egy gyászban fuldokoló nagyit és unokáját és ismerteti meg velünk. Ők ketten cserélnek lakást és életet, ami aztán mindkettejüknek jót tesz. Természetesen itt is van szerelmi szál, de azért többről szól a maguk megmentése. Saját magukat definiálják újra, találnak hobbit és olyan elfoglaltságot, amit szenvedéllyel űzhetnek.

Végül, állati megmentőket is említeni kell. Igen, jelen esetben cicákat, akik nélkül sok-sok embernek rosszabb lenne. Alfie, a szürke kandúr otthont keresett magánakr4_100.jpg első gazdája halála után. Kiszemelt egy utcát, ahol több lakó életébe beavatkozott abban a reményben, hogy ha több helyen otthon lesz, nem marad gazdi nélkül. Rachel Wells már folytatást is írt, de az eredeti, a Mindenki macskája, Alfie volt. Egyeseknek a szerelemben, másoknak a beilleszkedésben és r5_88.jpgvolt, akinek a nyelvtanulásban segített. Melinda Metz a Cirmos-hadműveletben nagyon hasonló történetet mesél el. A sztori cirmos cicája, MacGyver a nevének megfelelően nagy problémamegoldó és azt akarja, hogy az emberek boldogok legyenek körötte. Mi a megoldás? Társakat találni nekik! Mac lopkodni kezd, és a talált tárgyakat olyan embereknél hagyja, akiknek szükségük van egymásra szerinte. Békít ki rég haragban levő testvéreket, hoz össze szerelmeket és a magányos asszonynak pótgyereket is szerez e módszerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2316626006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása