Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Fábián: A könyvárus lány

2021. augusztus 29. - BBerni86

a_konyvarus_lany.jpgJulcsi szereti a családját, ha szépséges nővérét, Gittát néha irigyli is. Nem élnek könnyű életet: az apa egyetemet végzett, Bécsben is tanult – ám mivel egykori nemes lányát vette el, a rendszer megbélyegzi. Tanár, de mentősként kell dolgoznia, míg a felesége egy boltban eladó. A lányoknak esélyük sincs, hogy továbbtanuljanak. Amikor az apát elviszik és vallatják, egy sérült ember tér haza, akiben a család tartja a lelket.

Majd eljön 1956. Gitta egyetemista barátjával, Attilával veti bele magát a harcokba. Amikor jön a megtorlás, a szülők is odavesznek. Julcsit a könyvtárosnő viszi ki magával Bécsbe, majd intézik el, hogy amerikai rokonaik befogadják. A lány új otthonra lel, barátokat talál, de nem tudja elengedni, mi történhetett a testvérével.

Más új lakók is érkeznek, oroszok. Bár Julcsi eleinte gyűlöli őket, lassan kialakulnak a párok. Jó barátja, Árpi, Irinát jegyzi el, míg Igor Julcsi kedvese lesz. Irina és Ági – Árpi testvére – Washingtonba kerülnek. Ági fel is vállalja, hogy Kennedy elnök szeretője lett. Irina látszólag hű a vőlegényéhez, de ő is elcsábul. Terhes lesz, el akarják vetettetni a babát. Irina öngyilkos lesz és Igor meghasonlik.

Vissza akar térni a Szovjetunióba, hívja a szerelmét is. Oda azonban Julcsi képtelen követni, így elválnak útjaik. Mindenki gyászol, és Julcsi kezd közel kerülni Árpihoz. Mire bármi is létrejönne köztük, ide kerül Attila. Börtönben volt és Gittát gyászolja – Julcsi tőle tudja meg, a nővérét halálra ítélték a szovjetek.

Folytatása is van… (A második kötetről később.)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6716673746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása