Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete

2022. március 09. - BBerni86

– Miért cserélne el valaki egy életre szóló tehetséget pár év dicsőségért?
Luc mosolya elsötétül.
– Mert az idő mindenkivel kegyetlen, de a művészekkel a leginkább. Mert a szem elgyengül, a hang megkérgesedik, a tehetség pedig elhalványul. – A férfi közel hajol a lányhoz, és azujja köré csavarja az egyik tincsét. – Mert a boldogság röpke, a történelem örök, és a legvégén mindenki arra vágyik, hogy emlékezzenek rá.

 

A történetek lehetőséget kínálnak a fennmaradásra. Az emlékezésre. És a felejtésre.
A történetek sokféle módon ölthetnek testet: szénrajzokban, dalokban, festményekben, versekben, filmekben. És könyvekben.
Addie rájött, hogy a könyvekkel ezer élete is lehet – vagy erőt meríthet egy nagyon hosszúhoz.

 

Mintha az ember nem vágyhatna máshová, ha valahol jól érzi magát.

 

Nem akarok úgy meghalni, ahogy éltem, ami egyáltalán nem is élet.

 

Idő – milyen gyakran hallotta, hogy úgy utalnak rá, mint az üvegbe zárt homokra, amely szilárd és állandó! De ez hazugság, mert a lány érzi, hogy egyre gyorsabban telik, és száguldva közelít felé.

 

A világnak egyre nagyobbnak kellene lennie. Ő viszont úgy érzi, hogy csak zsugorodik és egyre szorosabb, és mintha láncok tartanák fogva a végtagjait, miközben görbülni kezdenek a saját teste lapos vonalai (…)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3317438580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása