Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Breene: A rózsák trónja

Démonkirály átka 2.

2023. december 10. - BBerni86

Fülszöveg: a_rozsak_tronja.jpg

Ő az egyetlen, aki megóvhat.
A Sárkányherceg megpróbált szabaddá tenni, de ebben a királyságban senki nem lehet szabad. A démonok rám találtak, és csapdába akarnak ejteni, hogy felhasználhassanak a herceg ellen. Csak idő kérdése, hogy mikor idézik meg a Démonkirályt.
Nyfain úgy gondolja, először magamat kellene megmentenem. Viszont ehhez egyezségre kellene lépnem a Démonkirállyal.
De hogyan adhatnám oda magamat annak a teremtménynek, aki mindazok szenvedéséért felelős, akiket szeretek? Mégis, ha meg akarom menteni őket, lehet, hogy nincs más választásom…

Szerintem: 

Nem is tudom kifejezni, mennyire

kiakasztó ez a regény. Már, ha lehet regénynek nevezni. Az előző részt se szerettem, de a szerzőnek sikerült még mélyebbre nyomni a szintet.

Kezdjük azzal, hogy cselekmény nincs. Talán két mondattal össze tudom foglalni az egészet: a sárkányherceg Nyfain és a Finley némi huzavona után egész könyvön át tartó szexpartiba kezdenek. A végén megjön a démon, akivel Finley alkut köt. Egyszerűen nem hittem el, hogy ennyi a könyv története. Most komolyan, olyanokon megy benne a feszültség, hogy Finley felfedje-e magát, amikor véletlenül kiles egy édeshármast, utána meg felizgulva a hercegével maga is akcióba kezd.
Ez nem regény, hanem pornó.

A világépítés minimálisat halad, mert a legvégén egy regényben Nyfain megoszt pár dolgot a nővel, amit különben lehetett tudni előre is. Már maga a regény alapja adja, hogy a páros az igazi pár, és ennek megfelelően Finley szörnyetege is sárkány kell lenne. Annyira egyértelmű, hogy inkább csak röhejes, mint meglepetés az a levél a végén.

Ki tudott akasztani az is, ahogy modern és középkori elemeket kever Breene. Mit mondjak arra, hogy itt a démonok vibrátorral dobják fel a csoportos és egyben szexuális rendezvényeiket? Se villamos áram, se elem, de vibrátor azért akad.

Jellemfejlődés nulla, a regény konfliktusának megoldása még odébb van. Az a bizonyos alku majd ennek feloldása felé visz, de a jelen kötet ebben sem haladt semmit. A királyság el van átkozva, a szerelmesek már összejöttek, de még küzdeniük kell. A gonosz meg szokás szerint egydimenziós: kincseket és hatalmat akar, és ezért bármire kész.

Szövegében is mocskos. Ez nem a romantikus, nyálas erotikus fajta, itt durván beszélnek egymással és csúnyán mondva basznak.

Nem is ragozom tovább, ettől égnek állt a hajam. Előre rettegek, mi lesz, ha Finley megy a rabságba. Erőszak pornó? Ezt is nehezen viseltem, azt már tuti nem tolerálnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5818278003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása