Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kingsley: Az álbarátnő

2024. augusztus 16. - BBerni86

Fülszöveg: az_albaratno.jpg

Everly Dalton egy két lábon járó, beszélő, Martinit vedelő randicsődtömeg. Felejtsd el, hogy a békát meg kell csókolni! Everly még az első randin sem képes túljutni. De a munkahelyén igazi nagymenő: a milliárdos Shepherd Calloway mellett még egyetlen asszisztens sem bírta olyan hosszú ideig, mint ő. A munkatársai csodálják, amiért képes kezelni a csúnya, gonosz farkast, és az sosem harapja meg.

Shepherd Calloway nem akar senki cukros bácsija lenni. Elege van azokból a nőkből, akik csak a pénzére hajtanak, ezért felhagy a randizással, és csakis üzleti birodalma irányításának szenteli az idejét. Egészen addig, amíg pénzéhes exbarátnője oda nem üt,
ahol a legjobban fáj, és nehéz helyzetbe hozza.

A megoldása – hogy Everly költözzön hozzá, és játssza el a barátnője szerepét – nyilvánvalóan őrültség. De az időzítése bámulatos: Everly történetesen szívességet szeretne kérni a főnökétől – nagy és kellemetlen szívességet –, és így mindenki megkaphatja azt, amire vágyik.

Mellesleg, Everly simán kibír pár hónapnyi kamurománcot.

Csakhogy van egy bökkenő. Shepherd állítólag megszállott, érzéketlen robot, nem pedig érző emberi lény, szívvel és reggeli merevedéssel. A kínos együtt alvások és a bizsergető álrandik közepette elmosódnak a határok. Ahogy Everly egyre inkább megismeri a valódi Shepherdet, rájön, hogy a férfi jóval több, mint a bankszámlája.

És a színlelés nagyon is valóságossá válik.

Szerintem: 

Könnyed, nyári és tipikus. Kifejezetten rosszat se tudok mondani rá, de különösebben jót sem. Ebben a zsánerben ez

a tizenkettő egy tucat.

A történet egyszerű: a kemény, szívtelennek tartott üzletember, Shepherd éppen szakít a barátnőjével. A nő erre összejön a férfi apjával és egy rendezvényen Shepherd kénytelen azonnali hatállyal bemutatni a barátnőjét. Jobb nem jut eszébe, oda rendeli estélyiben az asszisztensét. Everly különben is gondban van a főnöke miatt – leszbikus barátnői gyereket szeretnének, és Shepherd a kiszemelt spermadonor. Everly, akinek meg az adakozásról meg kellene győznie. Így jól is jön, hogy a barátnője eljátszásáért kérhet majd ő is egy szívességet. Az igazság azonban nem derülhet ki – Shepherd apja beteg, így játszani kell tovább. Az ál-páros kénytelen összeköltözni és mire észbe kapnak, felcsapnak köztük a szenvedélyek és az érzelmek. Vagyis, az ál-kapcsolat zsáner tipikus darabja.

Ahogy belegondolok, egyetlen dolog van benne, ami azért meglepő tudott lenni, de a kötelező LMBTQ téma miatt annyira talán mégsem. Nem simán meleg barátok vannak a történetben, de Shepherd spermadonorként kellene nekik. Talán nagyon mondanom se kell, hogy erre épül majd a szerelmespárt ideiglenesen szétválasztó konfliktus, és lesz olyan megoldás, hogy Shepherd helyett egy meleg férfi páros ajánlja fel a testnedveit.

Nagy fordulat, meglepetések sincsenek benne. Még igazán komikus elem sem. Inkább egy kényelmes folyamat, amiben ez a két ember rádöbben, hogy bár évek óta együtt dolgoznak, eddig nem ismerték egymást. Az ízlésemhez képest túl gyorsan lesznek szeretők, de itt legalább némi kísérlet van arra, hogy ne csak a szex legyen az összekötő kapocs. Shepherd a lány külsején túl arra figyel fel, mennyire jó barát Everly. Ő maga is meg tud neki nyílni, és olyan részeit mutatja meg a lánynak, amiket addig rejtve tartott. Pl. a zenéjét. Everly esetében is csomagban van, hogy mennyire szexi a főnöke, de ő meg kapja meg a részleteket a gyerekkoráról, miért lett ilyen ember és átláthatja, hogy a szigor csak egy páncél, amivel védi magát. Előtte pedig elkezdi levenni.

Gonosz sincs igazán benne, legfeljebb Szvetlana jut eszembe, aki elég gátlástalan és haszonleső is. Ő próbálja is nehezíteni a szereplők életét, de esélye sincs és le is bukik minden üzelmével. A többiek a humoros és a pozitív mellékszereplők halmazába beleférnek.

A stílusa is a zsáneré. Hogy is kezdtem? Könnyed és csajos? Ez illik erre a részre is. Sokat beszélnek, Everly barátnői okán bőven van benne női csevegés is. Igaz, ennek nagyja arra megy el, hogy kinek milyen a párkapcsolata és a nőt kérdezgetik, hogy milyen a főnöke, mint férfi/szerető/stb.
Ami most feltűnt, mennyire habkönnyű és súlytalan az egész. Ugyan témában beemel néha fajsúlyosabbnak tűnő dolgokat, de még azoknak sem ad igazi súlyt. Ez egy szerelembe eső, mosolygós, kellemes kis könyv, mondhatni drámák és egyéb színek nélkül. Könnyű is olvasni, de akkor is bajban lennék, ha pl. 2 hét múlva meg kellene mondanom, volt-e benne valami emlékezetes szöveg. Mert már most sem emlékszem ilyesmire, friss élményként.

Összefoglalva általánosságban korrekt iparos munka, ami magában foglalja, amit az ilyen álkapcsolatból igazi történetek tartalmazni szoktak. Helyeske csajos szerelmes mese, de valóban emlékezetes jelenet vagy szöveg vagy szereplő nincs benne.

Idézet: 

– Attól félek, ha már nem lesz rá okunk, hogy együtt maradjunk, kiderül, hogy semmi sem volt igaz belőle. És akkor nekem…
– Nagyon fájni fog.
Köhintettem.
– Igen.
– Hát ilyen a szerelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6418467203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása